Δύο λεπτών σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού στη Νέα Ζηλανδία
Δύο λεπτών σιγή τήρησε σήμερα, Τρίτη, η Νέα Ζηλανδία, στη μνήμη των 154 -μέχρι στιγμής- καταγεγραμμένων θυμάτων του καταστροφικού σεισμού, που ισοπέδωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Κράιστσερτς.
Τρίγκα Νότα
Δύο λεπτών σιγή τήρησε σήμερα, Τρίτη, η Νέα Ζηλανδία, στη μνήμη των 154 -μέχρι στιγμής- καταγεγραμμένων θυμάτων του καταστροφικού σεισμού, που ισοπέδωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Κράιστσερτς.
Ακόμα και τα συνεργεία διάσωσης σταμάτησαν να εργάζονται στα ερείπια από τις 12:51 το μεσημέρι (τοπική ώρα) και για δύο λεπτά.
«Περιμένω ότι θα υπάρξει έντονη συγκίνηση, από όλους, εκείνη τη στιγμή. Θα βγούμε έξω από τα αυτοκίνητά μας, θα σταματήσουμε το περπάτημα στο δρόμο, θα ενωθούμε με τους τριγύρω μας, θα σχηματίσουμε ομάδες μέσα στην πόλη και όλοι μας θα τηρήσουμε αυτή τη σιγή των δύο λεπτών» δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης Μπομπ Πάρκερ.
Από την περασμένη Τετάρτη, τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν βρει επιζώντες, παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες στα ερείπια.
Η αστυνομία εκτιμά ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα φθάσει ίσως τους 240, γεγονός που θα σημαίνει τη δεύτερη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ελλάδα – Ιταλία 15-13: Σπουδαία νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά για την γαλανόλευκη!
- Ισπανία: Ανέβηκε στους 40 ο αριθμός των νεκρών – Τριήμερο πένθος μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα
- Η Ελλάδα στους 5 πιο ελκυστικούς προορισμούς για τους Δυτικοευρωπαίους
- Γροιλανδία: Το σπάνιο ντοκουμέντο από το 1916 που διαψεύδει τον Τραμπ
- Κάτας: «Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά τελευταία, θυμόμαστε το προηγούμενο ματς»
- Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 1-3: Σαρανταπέντε λεπτά (ποδοσφαιρικό) κήρυγμα και +9 απ’ τον Παναθηναϊκό

