Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo

Volvo

Την Plug-in υβριδική έκδοση του V60 παρουσιάζει η Volvo στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. To Volvo V60 Plug-in Hybrid, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, δεν αποτελεί ένα ακόμα φουτουριστικό πρωτότυπο, αλλά όπως υπογραμμίζει η σουηδική φίρμα, ένα «σχεδόν έτοιμο προς παραγωγή αυτοκίνητο». Το plug-in υβριδικό μοντέλο αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Volvo και της σουηδικής […]

Την Plug-in υβριδική έκδοση του V60 παρουσιάζει η Volvo στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

To Volvo V60 Plug-in Hybrid, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, δεν αποτελεί ένα ακόμα φουτουριστικό πρωτότυπο, αλλά όπως υπογραμμίζει η σουηδική φίρμα, ένα «σχεδόν έτοιμο προς παραγωγή αυτοκίνητο».

Το plug-in υβριδικό μοντέλο αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Volvo και της σουηδικής εταιρείας ηλεκτρισμού Wattenfall και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία θα εκπέμπει μόλις 49 γρ. CO2/χλμ., την ίδια στιγμή που η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν θα ξεπερνά τα 1,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το υβριδικό σύνολο του V60 συνδυάζει τη λειτουργία ενός πεντακύλινδρου turbodiesel κινητήρα 2,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 215 ίππους και 440 Nm ροπής, με την παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα 70 ίππων.

Ο τελευταίος θα κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ χάρη στις μπαταρίες λιθίου-ιόντων ισχύος 12 kWh, η σουηδική πρόταση θα έχει τη δυνατότητα να κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για περίπου 50 χιλιόμετρα.

Μεταξύ άλλων, ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Pure, Hybrid, Power) μεταβάλλοντας ανάλογα με τις απαιτήσεις τις αρχές λειτουργίας του υβριδικού συνόλου.

Το μόνο σίγουρο είναι το V60 Plug-in Hybrid δεν θα υστερεί σε επίπεδο επιδόσεις, καθώς σύμφωνα με τη σουηδική θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα.

auto.in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024