Porsche
Με την υβριδική τεχνολογία συνδέεται η παρουσία της Porsche στην 81η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει την υβριδική εκδοχή της μέχρι σήμερα γνωστής Panamera, ενός επιβλητικού Gran Turismo, που χάρη στον συνδυασμό ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, καταναλώνει μόλις 7,1 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα. Φυσικά από την […]
Με την υβριδική τεχνολογία συνδέεται η παρουσία της Porsche στην 81η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.
Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει την υβριδική εκδοχή της μέχρι σήμερα γνωστής Panamera, ενός επιβλητικού Gran Turismo, που χάρη στον συνδυασμό ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, καταναλώνει μόλις 7,1 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.
Φυσικά από την Panamera S Hybrid δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επιδόσεις. Το υβριδικό σύνολο που προέρχεται από την Cayenne S Hybrid αποδίδει συνδυαστικά 380 ίππους, επιταχύνοντας την τετράθυρη Porsche από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6 δευτερόλεπτα.
Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, αγγίζοντας τα 270 χλμ./ώρα, ενώ μέχρι την ταχύτητα των 80 χλμ./ώρα και την απόσταση των 2 χιλιομέτρων, έχει τη δυνατότητα να κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Panamera S Hybrid θα διατεθεί στη γερμανική αγορά τον Ιούνιο, κοστίζοντας 106.185 ευρώ.
Ανάμεσα στις Cayman R των 330 ίππων και την 918 RSR, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος και στις εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής “Black Edition” της 911 και Boxster S, ξεχωρίζει το υβριδικό δημιούργημα του Ferdinand Porsche.
Έχοντας κατασκευαστεί το 1900 αποτελεί το πρώτο υβριδικό δείγμα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο 111 χρόνια αργότερα επιστρέφει στο προσκήνιο χάρη στις προσπάθειες της Porsche να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο.
auto.in.gr
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
- Βούλα: Τέσσερις συλλήψεις σε γνωστό κατάστημα για παράνομο πάρκινγκ με αμοιβή σε δημόσιους χώρους
- Fuel Pass: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
- Βρετανία: Ο Στάρμερ ενώπιον πιθανής κοινοβουλευτικής έρευνας για την υπόθεση Μάντελσον
- Τι είπε ο Λανουά στους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου
- Δουδωνής: Εξόχως προβληματικό ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών
- Γεραπετρίτης από Λιβύη: Προχωρήσουμε σε συζητήσεις για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
- Τροχαία: Πενθήμερο εντατικών ελέγχων στην Αττική – Συνελήφθησαν 20 οδηγοί, οι 10 υπό την επήρεια αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442