Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύγχυση σχετικά με το πού βρίσκεται ο Μουαμάρ Καντάφι

Σύγχυση σχετικά με το πού βρίσκεται ο Μουαμάρ Καντάφι

Στοιχεία που δείχνουν ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι εγκατέλειψε τη χώρα και βρίσκεται εν πτήσει για τη Βενεζουέλα, δηλώνει ότι έχει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών. Το διαψεύδει ο υπουργός πληροφοριών της Βενεζουέλα, καθώς και το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης. Αλλά και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και η Κάθριν Άστον, κάνουν λόγο για «αβάσιμες φήμες.» Ένας-ένας διπλωμάτες και πολιτικοί «εγκαταλείπουν» τον Καντάφι.

Στελλάκη Αγγελική

Στοιχεία που δείχνουν ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι εγκατέλειψε τη χώρα και βρίσκεται εν πτήσει για τη Βενεζουέλα, δηλώνει ότι έχει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών. Το διαψεύδει ο υπουργός πληροφοριών της Βενεζουέλας, καθώς και το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης. Αλλά και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και η Κάθριν Άστον, κάνουν λόγο για «αβάσιμες φήμες».

Ο Αντρές Ιζάρα δήλωσε στο Associated Press ότι η πληροφορία πως ο Καντάφι ταξιδεύει για τη Βενεζουέλα είναι «λανθασμένη.»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης απέρριψε ως «αβάσιμες» τις πληροφορίες.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η Βενεζουέλα επανήλθε αναφέροντας ότι από συνομιλία του υπουργού Εξωτερικών με τον Λίβυο ομόλογό του προέκυψε ότι ο Καντάφι παραμένει στη Λιβύη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χαγκ είπε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες: «Με ρωτήσατε νωρίτερα εάν ο συνταγματάρχης Καντάφι βρίσκεται στη Βενεζουέλα.»

» Δεν έχω πληροφορίες ότι είναι εκεί, αλλά έχω δει ορισμένες πληροφορίες που δείχνουν ότι βρίσκεται καθ’ οδόν για την περιοχή.»

Ο Γ.Χαγκ μίλησε μετά την έκτακτη συνεδρίαση των 27 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Η υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ, Κάθριν Άστον, απέρριψε τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα γι’αυτό. Αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως αυτές οι πληροφορίες αποτελούν «αβάσιμες φήμες.»

Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες έσπευσε να αρνηθεί ότι ο Μ.Καντάφι οδεύει προς την Βενεζουέλα.

Ο Λίβυος ηγέτης έχει δεχθεί έντονες πιέσεις μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

«Εγκαταλείπουν» τον Καντάφι

Πολλοί διπλωμάτες και υπουργοί έσπευσαν να «εγκαταλείψουν» τον Λίβυο ηγέτη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «υπερβολική χρήση βίας κατά διαδηλωτών».

Τα μέλη της αποστολής της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τη στήριξή τους στο λαό της χώρας και όχι στον Λίβυο ηγέτη.

«Τα μέλη της λιβυκής αποστολής αντιπροσωπεύουν μόνο το λαό της Λιβύης και κανέναν άλλο» είπε ο εκπρόσωπος της αποστολής Ντι Αλ-Χοτμάνι.

Την Κυριακή, ο αντιπρόσωπος της Λιβύης στον Αραβικό Σύνδεσμο, Αμπντέλ Μονέιμ αλ-Χόνι, ανακοίνωσε ότι «προσχωρεί στην επανάσταση», ενώ και ο πρεσβευτής της χώρας στην Ινδία υπέβαλλε την παραίτησή του για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Εν τω μεταξύ, η Ένωση των Μουσουλμάνων Ουλεμά της Λιβύης εξέδωσε διακήρυξη, στην οποία λέει σε όλους τους μουσουλμάνους ότι είναι «καθήκον» τους να εξεγερθούν κατά της ηγεσίας της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024