
«Βουτιά» 2,73% στο ΧΑ με φόντο το διαφαινόμενο ναυάγιο Εθνικής-Alpha
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, λόγω και του διαφαινόμενου «ναυαγίου» στο θέμα της συγχώνευσης Εθνικής-Alpha Bank. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.668,25 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,73%.
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, λόγω και του διαφαινόμενου «ναυαγίου» στο θέμα της συγχώνευσης Εθνικής-Alpha Bank.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.668,25 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,73%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 3,25%, μετά από κέρδη 7% την Παρασκευή.
H Alpha Bank έκλεισε με κέρδη 5,01% στα 5,03 ευρώ, ενώ οριακά κέρδη 0,4% σημείωσε και η Εθνική, με την διοίκησή της να εμμένει στην πρόταση που έχει καταθέσει και να δηλώνει την έκπληξή της για την απόρριψη.
«Η μετοχή της Alpha ανέβηκε σήμερα για να πλησιάσει την τιμή που υπονοεί η πρόταση της Εθνικής, τα 5,5 ευρώ περίπου. Παρά το γεγονός ότι η πρόταση απορρίφθηκε, υπάρχει ένας οδηγός τώρα στην αγορά για το πόσο μπορεί να αξίζει η Alpha», είπε στο Reuters ο Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.
Η μετοχή της EFG Eurobank απώλεσε 8,75%, της Πειραιώς 10,16% και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου 10,19%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 258,658 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,20% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 4,11%.
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψε μόνο ο δείκτης των Ασφαλειών +1,01%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών -6,28%, των Πρώτων Υλών -5,30% και των Χημικών -4,49%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank +5,01%, της Τιτάν (+1,44%) και της Εθνικής (+0,40%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Atebank -11,70%, του Τ.Τ -10,19%, της Πειραιώς -10,16% και της Eurobank -8,75%.
Συνολικά, 48 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 131 πτωτικά και 49 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ελεύθερη Τηλεόραση +19,51%, CPI +18,75%, Mοχλός +10,00% και Γιουρομπρόκερς +9,84%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ιντρακάτ -19,37%, Atebank -11,70%, Proton Bank -11,11% και Ηλεκτρονική Αθηνών -10,71%.
Αναλυτές είπαν ότι η αγορά θα παραμείνει νευρική τις επόμενες ημέρες με τις εικασίες για τον τραπεζικό κλάδο να δίνουν τον τόνο. «Η όλη κατάσταση με τις εικασίες για συγχωνεύσεις θα προκαλέσουν έντονη νευρικότητα στην αγορά», εκτίμησε, ο κ. Γαλούσης μιλώντας στο Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανακουφισμένος και πανευτυχής ο Κόρι Τζόσεφ: «Εκπληκτικό που έπαιξα αυτό τον ρόλο»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές υποχωρούν, ενώ οι αγορές ποντάρουν σε συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για να τερματιστεί ο πόλεμος
- Η Γωγώ Μαστροκώστα ήταν αγωνίστρια μέχρι το τέλος
- Σκαριόλο: «Μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο… – Πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Η Ουκρανία λέει πως έπληξε πετρελαϊκή εγκατάσταση που εφοδιάζει τη Μόσχα
- Με ανοιχτό πούλμαν στον Πειραιά οι πρωταθλητές Ευρώπης (pics)
- Οι διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές σε κίνδυνο – Αιτία, γεωπολιτικές εντάσεις και ελλείψεις χρηματοδότησης
- Euroleague: Υπόκλιση στο λαό του Θρύλου από την Marca και την AS – Η «ηρωική» Ρεάλ και ο «θρίαμβος» του Ολυμπιακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442