Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουλάχιστον 84 οι νεκροί των διαδηλώσεων στη Λιβύη, σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις

Τουλάχιστον 84 οι νεκροί των διαδηλώσεων στη Λιβύη, σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις

Για 84 νεκρούς από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Λιβύη κάνει λόγο η Human Rights Watch, ενώ η Διεθνής Αμνηστία μιλά για τουλάχιστον 46 θύματα. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο διακόπηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να εμποδίσει την οργάνωση και το συντονισμό των διαδηλωτών μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Για 84 νεκρούς από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Λιβύη κάνει λόγο η Human Rights Watch, ενώ η Διεθνής Αμνηστία μιλά για τουλάχιστον 46 θύματα.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο διακόπηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να εμποδίσει την οργάνωση και το συντονισμό των διαδηλωτών μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης
{{{ map }}}
Υπενθυμίζεται ότι οι μεγάλες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών ξεκινούσαν από το Facebook, όπως ακριβώς συνέβη στην Τυνησία.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 46, όμως, άλλες οργανώσεις μιλούν ακόμα και για 84 νεκρούς.

Η Αμνηστία κατηγόρησε τις λιβυκές αρχές ότι έχουν δώσει εντολή στην αστυνομία να ανοίγει πυρ αδιακρίτως εναντίον διαδηλωτών.

«Η αύξηση του απολογισμού των νεκρών και η φύση των τραυμάτων τους καταδεικνύουν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν λάβει άδεια να χρησιμοποιούν θανατηφόρα ισχύ έναντι άοπλων διαδηλωτών που καλούν να υπάρξει

Την ίδια ώρα, ο γενικός εισαγγελέας της Λιβύης Αμπντελραμάν Αλ Αμπάρ ζήτησε την διενέργεια έρευνας για τις βιαιότητες που σημάδεψαν τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, ιδιαίτερα στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με πηγή, που δεν κατονομάστηκε.

«Ο εισαγγελέας έχει διατάξει την διενέργεια έρευνας για τους λόγους των επεισοδίων σε διάφορες πόλεις και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να δικαστούν όσοι είναι ένοχοι για τον θάνατο κάποιου ή για λεηλασίες» ανέφερε η πηγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024