Πενταετής κάθειρξη σε νεαρή μπλόγκερ στη Συρία για «κατασκοπεία» υπέρ των ΗΠΑ
Η νεαρή μπλόγκερ από τη Συρία Ταλ Αλ-Μαλούχι καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε πέντε χρόνια κάθειρξης από το Ανώτατο Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας της Δαμασκού για κατασκοπεία υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών. Η 19χρονη μπλόγκερ συνελήφθη από τις Αρχές της Συρίας το Δεκέμβριο του 2009, όταν ήταν ακόμη μαθήτρια. Την απελευθέρωση της νεαρής ζητά η Ουάσινγκτον, τονίζοντας ότι ουδεμία σχέση έχει η Ταλ Αλ-Μαλούχι με τις ΗΠΑ.
Η νεαρή μπλόγκερ από τη Συρία Ταλ Αλ-Μαλούχι καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε πέντε χρόνια κάθειρξης από το Ανώτατο Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας της Δαμασκού για κατασκοπεία υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών. Η 19χρονη μπλόγκερ συνελήφθη από τις Αρχές της Συρίας το Δεκέμβριο του 2009, όταν ήταν ακόμη μαθήτρια. Την απελευθέρωση της νεαρής ζητά η Ουάσινγκτον, τονίζοντας ότι ουδεμία σχέση έχει η Ταλ Αλ-Μαλούχι με τις ΗΠΑ.
«Το Ανώτατο Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας της Δαμασκού καταδίκασε σήμερα τη νεαρή μπλόγκερ Ταλ Αλ-Μαλούχι σε πέντε χρόνια φυλάκιση, αφού την έκρινε ένοχη για την παροχή πληροφοριών σε ξένο κράτος [στις ΗΠΑ]» ανακοίνωσε η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, που εδρεύει στο Λονδίνο.
Η 19χρονη μπλόγκερ συνελήφθη από τις αρχές της Συρίας το Δεκέμβριο του 2009 όταν ακόμα ήταν μαθήτρια. Η Αλ-Μαλούχι είναι εγγονή ενός πρώην υπουργού της χώρας, υπενθυμίζει το Παρατηρητήριο.
Τον Οκτώβριο η συριακή εφημερίδα Αλ Ουάταν έγραψε ότι οι αρχές της χώρας κατηγορούν την 19χρονη για κατασκοπεία υπέρ της αμερικανικής πρεσβείας στην Αίγυπτο. Η νεαρή έμεινε αρκετούς μήνες στη φυλακή, σύμφωνα με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν το Σάββατο τη «μυστική δίκη» της Ταλ Αλ-Μαλούχι και ζήτησαν από τη Συρία να την απελευθερώσει.
«Καλούμε τη συριακή κυβέρνηση να απελευθερώσει άμεσα όλους τους κρατούμενους συνείδησης και να επιτρέψει στους Σύρους πολίτες να απολαμβάνουν τα οικουμενικά δικαιώματά τους της έκφρασης και της συνάθροισης χωρίς τον φόβο αντιποίνων από την κυβέρνησή τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), την οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στις ΗΠΑ, το ιστολόγιο της Αλ-Μαλούχι δεν ασχολείτο με τη συριακή πολιτική.
Περιελάμβανε ποιήματα, άρθρα που υποστήριζαν το παλαιστινιακό ζήτημα, άρθρα που επέκριναν τη Μεσογειακή Ένωση, μια γαλλική διπλωματική πρωτοβουλία για τη συνεργασία αραβικών και ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, καθώς και του Ισραήλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
- Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στον Λευκό Οίκο – Τον είχαν ειδοποιήσει να «μείνει μακριά»
- Ισχυρές εκρήξεις στo Kίεβο σε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Ρωσίας
- Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]
- Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]
- Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το πλαίσιο για την ειρήνη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Primera Division: Υποβιβασμός για Τζιρόνα και Μαγιόρκα – Στο Conference League η Χετάφε
- Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)















![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442