Η ΕΕ αποτελεί ευκαιρία να ενισχύσουμε την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε, έστω και διστακτικά στην αρχή, στο πλευρό της Ελλάδας για να μην χρεοκοπήσει, με το μεγαλύτερο δάνειο που υπήρξε ποτέ, δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ. Πρόσθεσε ότι για τα δεινά της Ελλάδας δεν ευθύνεται η τρόικα, αλλά η ανομία στην οποία είχε παραδοθεί η χώρα τα τελευταία χρόνια. Εμείς δεν λακίσαμε, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που εμφανίστηκε για άλλη μια φορά αποφασισμένος να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε, έστω και διστακτικά στην αρχή, στο πλευρό της Ελλάδας για να μην χρεοκοπήσει, με το μεγαλύτερο δάνειο που υπήρξε ποτέ, δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση και την υποβάθμιση του ρόλου έθνους – κράτους.
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την απάντηση του λέγοντας πως κανείς Έλληνας δεν μπορεί να είναι περήφανος, όταν βλέπει την τρόικα να έρχεται κάθε τρίμηνο για να εγκρίνει τις δόσεις του δανείου.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν φταίει η τρόικα για τα χρέη που διπλασιάστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια, για την έλλειψη διαφάνεια, για τις πελατειακές προσλήψεις, για την χαμηλής ποιότητας παιδεία και για τις μη ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις.
Εμείς δεν λακίσαμε, οι προηγούμενοι μάς έφεραν την τρόικα, απλά έφυγαν νωρίς για να μην διαχειριστούν συνέπειες πολιτικών τους, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην κυβέρνηση Καραμανλή και πρόσθεσε: «Εμείς αλλάζουμε τη χώρα όχι για να ικανοποιηθούν οι Βρυξέλλες, αλλά για να ανοίξουν προοπτικές για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα».
Για την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε χαρακτηριστικά ότι στάθηκε, έστω διστακτικά στην αρχή, στο πλευρό της Ελλάδας για να μην χρεοκοπήσει με το μεγαλύτερο δάνειο που υπήρξε ποτέ.
«Δεν μας απειλούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αντίθετα μας δίνουν δυνατότητα να αντισταθούμε» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442