Βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της Ελλάδας από το 2012, εκτιμά η Alpha Bank
H δημοσιονομική προσαρμογή μετά το 2012 θα στηριχθεί στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην απόδοση των εκ βάθρων μεταρρυθμίσεων, σημειώνει στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank. Η ανάπτυξη θα ενισχυθεί από την σημαντική βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς, ως αποτέλεσμα των προωθημένων μεταρρυθμίσεων στο θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο λειτουργίας της και ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας, στις ΔΕΚΟ και στον δημόσιο τομέα.
Βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της Ελλάδας από το 2012 προβλέπει η Alpha Bank. Σύμφωνα με το Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank η δημοσιονομική προσαρμογή μετά το 2012 θα στηριχθεί στην ανάπτυξη της οικονομίας και επίσης στην απόδοση των εκ βάθρων μεταρρυθμίσεων του ελληνικού Συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Συστήματος Υγείας, καθώς και στη σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα ενισχυθεί από την σημαντική βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς, ως αποτέλεσμα των προωθημένων μεταρρυθμίσεων στο θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο λειτουργίας της και ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας, στις ΔΕΚΟ και στον δημόσιο τομέα ως σύνολο.
«Τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη των ανωτέρω έχουν ήδη θεσπιστεί ή η θέσπισή τους θα ολοκληρωθεί σύντομα. Αυτό που απαιτείται είναι η αποτελεσματικότερη δυνατή υλοποίησή τους και βέβαια αυτό δεν είναι ούτε εξασφαλισμένο ούτε εύκολο, όπως προκύπτει από τα όσα προαναφέρθηκαν για τις καταστροφές που προκλήθηκαν εκ των έσω στον τουρισμό, τα μεγάλα δημόσια έργα και την ανάπτυξη το 2010», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μετανάστες – Πώς δρούσε από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442