Παύση ποινικής δίωξης για το Βατοπαίδι, με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου
Την οριστική παύση της ποινικής δίωξης για απιστία εις βάρος των Ευ.Μπασιάκου, Αλ.Κοντού και Π.Δούκα για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, λόγω παραγραφής του αξιόποινου των πράξεων, αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο, με βούλευμά του, που διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Βουλής.
Την οριστική παύση της ποινικής δίωξης για απιστία εις βάρος των Ευ.Μπασιάκου, Αλ.Κοντού και Π.Δούκα για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, λόγω παραγραφής του αξιόποινου των πράξεων, αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο, με βούλευμά του, που διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Βουλής.
Το υπ’ αριθµόν 1/8.2.2011 βούλευµα ασχολείται τυπικά µε την άρση της διαφωνίας µεταξύ της Βουλής -δεδοµένου ότι µε απόφασή της παραπέµφθηκε η υπόθεση στο Δικαστικό Συµβούλιο για τη διενέργεια ανάκρισης- και του ανακριτή, ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει την παραγγελία της Βουλής, λόγω εξάλειψης του αξιοποίνου των πράξεων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, με την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μιλτ. Ανδριωτέλλη προς το Δικαστικό Συµβούλιο, «η ποινική δίωξη κατά των τριών πολιτικών προσώπων ασκήθηκε από τη Βουλή µετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που άρχισε µετά την τέλεση των πράξεων ως µη έδει και δη ασκήθηκε κατάτη διάρκεια της δεύτερης τακτικής συνόδου της µεθεποµένης από τον φερόµενο χρόνο τελέσεως των πράξεων, βουλευτικής περιόδου».
Κατά συνέπεια -καταλήγει ο κ. Ανδριωτέλλης- για τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο.
Τόσο ο εισαγγελικός λειτουργός όσο και το Δικαστικό Συµβούλιο τονίζουν ότι χρόνος τέλεσης της πράξης θεωρείται οχρόνος κατά τον οποίο ενήργησε ο υπαίτιος, ανεξαρτήτως του χρόνου που επήλθε το αξιόποινο αποτέλεσµα.
Όπως προκύπτει από το πόρισµα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, οι πράξεις για τις οποίες παραπέµφθηκαν οι τρεις πρώην υπουργοί τελέστηκαν το διάστηµα 2004-2006. Από τον χρόνο αυτό, όπως αναφέρεται στο βούλευµα, παρήλθε η αποσβεστική προθεσµία των άρθρων 86 παρ. 3 του Συντάγµατος και 3 παρ. 2 του Ν. 3126/2003. Κατόπιν αυτών το Δικαστικό Συµβούλιο αίρει τη διαφωνία υπέρ της άποψης του ανακριτή και υπογράφει το οριστικό πέρας της διαδικασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ολυμπιακός στο… Αργεντινή – Αγγλία: Το δωμάτιο – εξέδρα, ο Ναπολιτάνος Μαφέο και το «ποτέ» του Μεντιλίμπαρ
- Κικίλιας για Ραφήνα: Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια – Μετά το καλοκαίρι διαβούλευση για το μέλλον του λιμανιού
- ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικές παραιτήσεις από την Κεντρική Επιτροπή – Εικόνα διάλυσης στην Κουμουνδούρου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας και Μηταράκης πανηγυρίζουν, ο Μπουκώρος δηλώνει αθώος και λέει ότι εκείνος αποκάλυψε το σκάνδαλο
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442