Συνάντηση Σαμάρα-Γιούνκερ με την οικονομία στο επίκεντρο
Η διεθνής οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που επισκέπτεται την χώρα μας.
Η διεθνής οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που επισκέπτεται την χώρα μας.
Μετά την συνάντηση ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι το κυριότερο είναι οι λύσεις που προτείνονται σήμερα.
Σημείωσε ότι με τον κ.Γιούνκερ συμφώνησαν στην ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου, στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους με ταυτόχρονη μείωση του επιτοκίου καθώς και στην ανάγκη ανάπτυξης ώστε με τρόπο υγιή και βιώσιμο να μπορέσει η χώρα μας να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, με τον κ.Σαμαρά να επισημαίνει ότι είναι η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα που συναντά τον πρόεδρο του Eurogroup.
Τέλος συζήτησαν και για το επικείμενο ταξίδι του κ.Σαμαρά στην Φρανκφούρτη όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής