Οι γιατροί δεν προσήλθαν στον διάλογο, απαντά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος
Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας πως οι γιατροί δεν έχουν προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και πως ο ίδιος δεν πρόκειται να συζητήσει το πολυνομοσχέδιο για την υγεία με τους γιατρούς μέσω τηλεοπτικών παραθύρων.
Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας πως οι γιατροί δεν έχουν προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και πως ο ίδιος δεν πρόκειται να συζητήσει το πολυνομοσχέδιο για την υγεία με τους γιατρούς μέσω τηλεοπτικών παραθύρων.
Για τη λίστα των συμβεβλημένων γιατρών του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ είπε πως αναμένονταν προβλήματα και πως οι αναβολές των ραντεβού γιατρών με τους ασφαλισμένους δημιούργησε την ανάγκη να προχωρήσει το μέτρο.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, σημείωσε ότι έχουν ακυρωθεί 400.000 ραντεβού και άφησε αιχμές κατά των γιατρών λέγοντας ότι αυτοί ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους και τους κρατούν σε ομηρία.
Ξεκαθάρισε ότι με το νομοσχέδιο οι ασφαλισμένοι θα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν στο γιατρό τους και δεν θα στήνονται σε ουρές.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να συζητήσει με τους γιατρούς.
Χαρακτηριστικά είπε πως δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να συζητά τόσο καιρό για τα προβλήματα των μεταναστών και να μην κάνει διάλογο με τους γιατρούς.
Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο κ. Λοβέρδος τις ευθύνες του, πρόσθεσε ο κ. Μαρκόπουλος ενώ είπε ότι με τη συμπεριφορά του ο υπουργός Υγείας δείχνει κάποιες φορές αλαζονικός.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων