Η αστυνομία της Αυστρίας συνέλαβε τρεις Αυστριακούς και έναν Γερμανό, που ήταν αναμεμειγμένοι σε κύκλωμα, το οποίο προμήθευε ερασιτέχνες αθλητές με αυξητική ορμόνη. Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης επιχείρησης της αυστριακής αστυνομίας από τα τέλη του 2009, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 2 τόνων διαφόρων απαγορευμένων ουσιών, αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αστυνομικές αρχές ανακάλυψαν επίσης μεγάλη αποθήκη στο κρατίδιο της Έσης στην Γερμανία, όπου βρίσκονταν περίπου 5 εκατομμύρια δόσεις αυξητικών ορμονών και οι οποίες πωλούνταν μέσω του διαδικτύου, αλλά δεν ανακαλύφθηκε το εργαστήριο, στο οποίο παρασκευάζονται. Δύο από τους συλληφθέντες ομολόγησαν ότι έχουν γράψει ένα εγχειρίδιο για τη μυϊκή αύξηση με την βοήθεια αναβολικών στεροειδών.
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.