Αμετάβλητο στο 10% το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο
Η Eurostat ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, πως το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη παρέμεινε το Δεκέμβριο στα επίπεδα του 10%. Συγκριτικά με το Νοέμβριο, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 73.000 στα 15,775 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2009 η ανεργία βρισκόταν στο 9,9%.
Αμετάβλητο στο 10% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη, από τη Eurostat το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη ανήλθε το Δεκέμβριο στο 10%, όπως τον Νοέμβριο. Συγκριτικά με το Νοέμβριο, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 73.000 στα 15,775 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2009 η ανεργία βρισκόταν στο 9,9%.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα της Markit η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο κατέγραψε επιτάχυνση μεγαλύτερη του αναμενόμενου.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης ΡΜΙ ενισχύθηκε στις 57,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 57,1 μονάδες τον Δεκέμβριο, έναντι πρόβλεψης για 56,9 μονάδες.
«Τα στοιχεία παρουσίασαν καθησυχαστική βελτίωση στην περιφέρεια, για τη μεταποίηση τουλάχιστον, με την ανάπτυξη στην Ιρλανδία και στην Ιταλία να σημειώνει άλμα τον Ιανουάριο», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Κρις Γουίλιαμσον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρίσι: Κατέρρευσε το πάτωμα διαμερίσματος κατά τη διάρκεια πάρτι – Δεκάδες τραυματίες
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 69-74: Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε από την Πυλαία
- Γρίπη: Η κορύφωση έρχεται τις επόμενες μέρες
- Ινιέστα για… Ελ Κααμπί!
- Αλ Σάρα: «Όλα τα εκκρεμή θέματα με τις κουρδικές δυνάμεις θα επιλυθούν» – Συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία
- Βία, ενοχή και το προνόμιο της σιωπής — Δυνατό «ποδαρικό» το His & Hers για τις σειρές του 2026


