Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη Γιούλια Τιμοσένκο εξέδωσε η Ουκρανία

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη Γιούλια Τιμοσένκο εξέδωσε η Ουκρανία

Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας απαγόρευσε στην πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο να μεταβεί το Φεβρουάριο στις Βρυξέλλες ως προσκεκλημένη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Διαθέτουμε προκαταρκτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Τιμοσένκο θα επωφεληθεί από το ταξίδι (στις Βρυξέλλες) για να εγκαταλείψει την Ουκρανία και να μην υπαχθεί στη δικαστική έρευνα», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας απαγόρευσε στην πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο να μεταβεί το Φεβρουάριο στις Βρυξέλλες ως προσκεκλημένη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι Αρχές άφησαν να εννοηθεί ότι, αν η Τιμοσένκο μεταβεί στις Βρυξέλλες, θα παραμείνει εκεί για να αποφύγει τη δικαιοσύνη.

«Διαθέτουμε προκαταρκτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Τιμοσένκο θα επωφεληθεί από το ταξίδι (στις Βρυξέλλες) για να εγκαταλείψει την Ουκρανία και να μην υπαχθεί στη δικαστική έρευνα», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Την περασμένη εβδομάδα απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα από την Τιμοσένκο, επισημάνθηκε δε από τη γενική εισαγγελία ότι οι προσκλήσεις από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ, «δεν ήταν μεταφρασμένες στην ουκρανική γλώσσα».

Η Τιμοσένκο ήταν πρωθυπουργός από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2005 και δεύτερη φορά από τον Δεκέμβριο του 2007 έως τον Μάρτιο 2010.

Η πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται ότι έκανε «κατάχρηση εξουσίας» και ότι «υπεξαίρεσε κεφάλαια» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση των δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το 2010 η Τιμοσένκο ήταν υποψήφιος πρόεδρος δημοκρατίας, αλλά έχασε την εκλογή από το Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024