Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας απαγόρευσε στην πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο να μεταβεί το Φεβρουάριο στις Βρυξέλλες ως προσκεκλημένη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι Αρχές άφησαν να εννοηθεί ότι, αν η Τιμοσένκο μεταβεί στις Βρυξέλλες, θα παραμείνει εκεί για να αποφύγει τη δικαιοσύνη.

«Διαθέτουμε προκαταρκτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Τιμοσένκο θα επωφεληθεί από το ταξίδι (στις Βρυξέλλες) για να εγκαταλείψει την Ουκρανία και να μην υπαχθεί στη δικαστική έρευνα», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Την περασμένη εβδομάδα απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα από την Τιμοσένκο, επισημάνθηκε δε από τη γενική εισαγγελία ότι οι προσκλήσεις από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ, «δεν ήταν μεταφρασμένες στην ουκρανική γλώσσα».

Η Τιμοσένκο ήταν πρωθυπουργός από τον Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2005 και δεύτερη φορά από τον Δεκέμβριο του 2007 έως τον Μάρτιο 2010.

Η πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται ότι έκανε «κατάχρηση εξουσίας» και ότι «υπεξαίρεσε κεφάλαια» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση των δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το 2010 η Τιμοσένκο ήταν υποψήφιος πρόεδρος δημοκρατίας, αλλά έχασε την εκλογή από το Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο