Συμπληρωματικά εκκαθαριστικά για υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στην περαίωση
Την απόφαση που αφορά στην έκδοση Συμπληρωματικών Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων για υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στην περαίωση (ν. 3888/2010) και για τις οποίες κατά τη διάρκεια των ελέγχων έχουν προκύψει συμπληρωματικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να προκύπτει πρόσθετος φόρος, υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ.Κουσελάς. Το ποσό του φόρου που θα προκύπτει θα πρέπει να καταβληθεί εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση του εκκαθαριστικού συμπληρωματικού σημειώματος.
Την απόφαση που αφορά στην έκδοση Συμπληρωματικών Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων για υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στην περαίωση (ν. 3888/2010) και για τις οποίες κατά τη διάρκεια των ελέγχων έχουν προκύψει συμπληρωματικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να προκύπτει πρόσθετος φόρος, υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.
Στην απόφαση αφού υπενθυμίζεται ότι στο νόμο για την περαίωση προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης διορθωτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων, διευκρινίζεται προς τις εφορίες ότι το ποσό του φόρου που θα προκύπτει από αυτά θα πρέπει να καταβληθεί από τον φορολογούμενο εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση του εκκαθαριστικού συμπληρωματικού σημειώματος.
Ακόμη αναφέρονται οι συνέπειες που υπάρχουν για τους επιτηδευματίες που δεν αποδέχθηκαν το εδικό σημείωμα. Σ’ αυτή την περίπτωση οι επιτηδευματίες θα υποστούν τον έλεγχο της εφορίας, όπως προβλέπεται από τον ΚΒΣ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
- ΚΕΔΕ για αποκέντρωση, θεσμική αυτοτέλεια και ενίσχυση των Δήμων
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
- Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη: «Αναπνέουμε πιο ελεύθερα χάρη σε εκείνη»
- Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός που έκανε βουτιά στο νερό και έσπασε τον αυχένα του
- Ο Λεμπρόν… σκέφτεται τους Χιτ του Γιάννη: «Οι τρεις ομάδες που εξετάζει για το επόμενο βήμα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442