Συμπληρωματικά εκκαθαριστικά για υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στην περαίωση
Την απόφαση που αφορά στην έκδοση Συμπληρωματικών Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων για υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στην περαίωση (ν. 3888/2010) και για τις οποίες κατά τη διάρκεια των ελέγχων έχουν προκύψει συμπληρωματικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να προκύπτει πρόσθετος φόρος, υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ.Κουσελάς. Το ποσό του φόρου που θα προκύπτει θα πρέπει να καταβληθεί εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση του εκκαθαριστικού συμπληρωματικού σημειώματος.
Την απόφαση που αφορά στην έκδοση Συμπληρωματικών Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων για υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στην περαίωση (ν. 3888/2010) και για τις οποίες κατά τη διάρκεια των ελέγχων έχουν προκύψει συμπληρωματικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να προκύπτει πρόσθετος φόρος, υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς.
Στην απόφαση αφού υπενθυμίζεται ότι στο νόμο για την περαίωση προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης διορθωτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων, διευκρινίζεται προς τις εφορίες ότι το ποσό του φόρου που θα προκύπτει από αυτά θα πρέπει να καταβληθεί από τον φορολογούμενο εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση του εκκαθαριστικού συμπληρωματικού σημειώματος.
Ακόμη αναφέρονται οι συνέπειες που υπάρχουν για τους επιτηδευματίες που δεν αποδέχθηκαν το εδικό σημείωμα. Σ’ αυτή την περίπτωση οι επιτηδευματίες θα υποστούν τον έλεγχο της εφορίας, όπως προβλέπεται από τον ΚΒΣ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Ο Μοντέρο καλημέρισε τον κόσμο του Ολυμπιακού με «κάτι μαγικό» (vid)
- Ο Τραμπ επιφυλάχθηκε για τα F-35 – Αναμένονται κινήσεις μέχρι το Νοέμβριο και τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
- Emmy 2026: Μεταθανάτια υποψηφιότητα στον Ρομπ Ράινερ
- Ακροβατικός διάδρομος με ατελείωτα έξοδα για τους αθλητές – Σε ρόλο θεατή η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Καίτη Γαρμπή: Η πρώτη εμφάνιση στη σκηνή μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Ενισχύθηκε η δύναμη της Πυροσβεστικής και συνδράμει ελικόπτερο – Ήχησε 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442