Επίσκεψη στη Μαδρίτη για την προώθηση του ευρωομολόγου ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς
Στην Μαδρίτη προγραμματίζει να βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς στα μέσα Φεβρουαρίου, προκειμένου να έχει επαφές με τον ηγέτη της ισπανικής αντιπολίτευσης Μαριάνο Ραχόι. Στόχος του προέδρου της ΝΔ η δημιουργία μετώπου υπέρ της προώθησης του ευρωομολόγου.
Στην Μαδρίτη προγραμματίζει να βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς στα μέσα Φεβρουαρίου, προκειμένου να έχει επαφές με τον ηγέτη της ισπανικής αντιπολίτευσης Μαριάνο Ραχόι. Στόχος του προέδρου της ΝΔ η δημιουργία μετώπου υπέρ της προώθησης του ευρωομολόγου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Σύμφωνα με το BHMA online, η συνάντηση των Σαμαρά και Ραχόι αναμένεται να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου, με πιθανότερη ημερομηνία επίσκεψης το τριήμερο 11-12 και 13 του μηνός.
Ο κ. Σαμαράς δίνει μεγάλη σημασία στη συνάντηση με τον κ. Ραχόι, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις με αρκετές μονάδες του Ισπανού Πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.
Θα έχει προηγηθεί η σύνοδος του ΕΛΚ, που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 3 Φεβρουαρίου, μια ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Στόχος των επαφών είναι να επηρεάσουν και άλλους ομοϊδεάτες τους, οι οποίοι είναι στο τιμόνι των κυβερνήσεων στις χώρες τους και συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Οι Σαμαράς και Ραχόι συμφωνούν ότι το ευρωομόλογο απαιτείται να θεσπιστεί, καθώς είναι μια καλή λύση. Μάλιστα, προβάλλουν στις συζητήσεις τους το επιχείρημα, ότι το ευρωομόλογο, θα οδηγήσει σε συνολική αναδιοργάνωση του ευρωπαϊκού χρέους.
Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνεται του ευρωομολόγου και της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους δανεισμού (επιτόκιο).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442