Συμβολικός αποκλεισμός του σταθμού των Ευζώνων από βενζινοπώλες
Συμβολικό αποκλεισμό της ελληνικής μεθορίου με την ΠΓΔΜ, στο σταθμό των Ευζώνων, πραγματοποίησαν από τις 10 το πρωί της Δευτέρας και για μισή ώρα, οι βενζινοπώλες της ευρύτερης περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσουν τα πρατήρια διάθεσης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων σε τρεις μεθοριακούς σταθμούς.
Συμβολικό αποκλεισμό της ελληνικής μεθορίου με την ΠΓΔΜ, στο σταθμό των Ευζώνων, πραγματοποίησαν από τις 10 το πρωί της Δευτέρας και για μισή ώρα, οι βενζινοπώλες της ευρύτερης περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσουν τα πρατήρια διάθεσης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων σε τρεις μεθοριακούς σταθμούς.
Την Πέμπτη συνεδιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) τα μέλη της οποίας εισηγούνται να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων Έβρου, Ευζώνων και Κακαβιάς.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και πρόεδρος των πρατηριούχων νομού Κιλκίς, Γιάννης Μαγλουσίδης, «οι κινητοποιήσεις μας θα έχουν και συνέχεια, εάν η Πολιτεία δεν πάρει πίσω την απόφασή της».
Στο μεταξύ, στάση αναμονής τηρούν οι πρατηριούχοι σε Έβρο και Ιωάννινα.
Όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των ενώσεών τους, Βάσω Καλαϊτζή και Παντελής Κολόκας, εάν τελικά προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αυτές θα ξεκινήσουν από την Κυριακή και θα αφορούν στον αποκλεισμό της ελληνικής μεθορίου με την Τουρκία αλλά και την Αλβανία.
Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι «η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, για την επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων, δίχως σχετική μελέτη του θέματος, θα ανοίξει εκ νέου νέα λαθρεμπορικά κανάλια με απώλεια δημοσίων εσόδων».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η πολιτική των υψηλών τιμών στα καύσιμα έχει σπρώξει πολλούς καταναλωτές για προμήθεια καυσίμων στα γειτονικά φθηνά πρατήρια της Βουλγαρίας και των Σκοπίων με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται σε κλείσιμο τα ελληνικά πρατήρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καραθανασόπουλος: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση για να εμποδίσει την κλήτευση Δημητριάδη – Ντίλιαν στην Επιτροπή
- Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής: Πραξικοπηματικό «όχι» της πλειοψηφίας για κλήση στην επιτροπή Θεσμών των Δημητριάδη και Ντίλιαν
- HELLENiQ ENERGY: Οι ΑΠΕ ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακού μετασχηματισμού
- Μπαρτζώκας: «Όπου πηγαίνω μου λένε, πάμε για το 5ο ευρωπαϊκό»
- Ιταλία: Το κόμμα της Μελόνι προτείνει την άμεση απέλαση των αλλοδαπών παραβατών
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442