«Ήπια» άνοδος στο ΧΑ με φόντο την ήπια υποβάθμιση από την Fitch
Mε άνοδο έκλεισαν τελικά οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, το οποίο φάνηκε να μην επηρεάζεται από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από την Fitch. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.458,65 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,88%.
Mε άνοδο έκλεισαν τελικά οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, το οποίο φάνηκε να μην επηρεάζεται από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από την Fitch.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.458,65 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,88%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 80,419 εκατ. ευρώ.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Atebank (+6,85%), των ΕΛΠΕ (+4,64%), του ΟΤΕ (+2,79%) της Jumbo (+2,80%) και της Κύπρου (+2,66%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-4,91%), του ΤΤ (-1,65%) και της Εθνικής (-1,53%).
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,65% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 2,08%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες του Εμπορίου (+6,41%), του Πετρελαίου (+2,96%) και των Τηλεπικοινωνιών(+2,79%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,06%) και των Τραπεζών (-0,92%).
Συνολικά, 114 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 53 πτωτικά και 58 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Σωληνουργεία Κορίνθου +19,40%, Altec +14,29%, ETEM+13,51%, Εδραση +11,11% και Dionic+11,11%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μουζάκης(κ) -16,00%, Τζιρακιάν Προφίλ(κ) -9,52%, Yalco -9,38%, Κλωστήρια Ναυπάκτου -9,09% και Ιντεάλ(κ) -9,09%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευρωπαίοι εκδότες καταγγέλλουν την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω της Επισκόπησης ΑΙ
- Δήμαρχος Καλαμάτας: «Ζημιές 3,5 με 4 εκατομμύρια ευρώ»
- THE KEY ISSUE: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη – Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Κάλας για Ουκρανία: Η ΕΕ πρέπει πρώτα να συμφωνήσει ως προς αυτά που αναμένει από την Ρωσία πριν μιλήσει στον Πούτιν
- Παναθηναϊκός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Ναν και φορτσάρει για επιστροφή κόντρα στη Φενέρ
- Η Mercosur ξανά στο τραπέζι: Ηχηρό «όχι» των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε μια χειρότερη συμφωνία για τους αγρότες
