
Στους 35.000 οι νεκροί στον τετραετή πόλεμο της κυβέρνησης του Μεξικού με τα καρτέλ ναρκωτικών
Σχεδόν 35.000 άνθρωποι -για την ακρίβεια 34.612- έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό σε διάστημα τεσσάρων ετών (2006-2010) στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των καρτέλ ναρκωτικών. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη ο πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλδερόν, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ειδικά το 2010 ήταν μία χρονιά «υπερβολικής βίας», με 15.273 θανάτους.
Σχεδόν 35.000 άνθρωποι -για την ακρίβεια 34.612- έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό σε διάστημα τεσσάρων ετών (2006-2010) στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των καρτέλ ναρκωτικών.
Στα θύματα περιλαμβάνονται έμποροι και διακινητές ναρκωτικών, αστυνομικοί, στρατιώτες αλλά και αθώοι πολίτες.
Όπως μεταδίδει το BBC, τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη ο πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλδερόν, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ειδικά το 2010 ήταν μία χρονιά «υπερβολικής βίας», με 15.273 θανάτους.
Τόνισε, όμως, ότι η κυβέρνησή του είχε πλήρη επίγνωση τού τι θα αντιμετώπιζε, όταν κήρυττε τον πόλεμο στα καρτέλ, το 2006.
Οι περισσότερες δολοφονίες καταγράφονται στα βόρεια της χώρας και κυρίως στις περιοχές Τσιουάουα, Ταμαουλίπας και Σινάλοα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα μυστικά σεξ κλαμπ του Λος Άντζελες – Αλήθεια, τι γνώριζαν οι γείτονες;
- Λανουά στους διαιτητές: «Πρόκληση η Ελλάδα για μένα – Αν μείνω κάποιοι θα είστε στην Super League 2»
- Σοκ για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: Υπέστη ξανά καρδιακή προσβολή
- Μήνυμα Πλακιά σε Κωνσταντοπούλου: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη» – Τι είπε για την Καρυστιανού
- Πασχαλινά δώρα στα Ειδικά Σχολεία της πόλης από τον Δήμο Πειραιά
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή η δικογραφία για Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή – Τη Μ. Τρίτη οι υπόλοιποι έντεκα