Το Αρχοντικό Πρίγκου στη Ζαγορά Πηλίου
To Αρχοντικό βρίσκεται στη συνοικία Μεταμόρφωση όπου κτίστηκε το 1835. Είναι ιδανικός για παρέες αφού έχει ένα ευχάριστο και ευρύχωρο σαλόνι με τραπεζαρία και κουζίνα όπου μπορείτε να αράξετε, να διαβάσετε, να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια και φυσικά, να μαγειρέψετε, ενώ υπάρχουν αρκετά δωμάτια για να φιλοξενηθούν 8 έως 12 άτομα.
To Αρχοντικό βρίσκεται στη συνοικία Μεταμόρφωση όπου κτίστηκε το 1835. Είναι ιδανικός για παρέες αφού έχει ένα ευχάριστο και ευρύχωρο σαλόνι με τραπεζαρία και κουζίνα όπου μπορείτε να αράξετε, να διαβάσετε, να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια και φυσικά, να μαγειρέψετε, ενώ υπάρχουν αρκετά δωμάτια για να φιλοξενηθούν 8 έως 12 άτομα. Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων είναι 300μ2 και είναι χωρισμένα σε τρία επίπεδα. Για την άνοιξη και το καλοκαίρι υπάρχει ο κήπος με την πισίνα, ενώ για τους υπόλοιπους μήνες οι εσωτερικοί χώροι είναι ζεστοί και άνετοι.
Διαμονή
Στο κυρίως κτήριο υπάρχει ένα τετράκλινο, ένα τρίκλινο και δυο δίκλινα δωμάτια και στο μικρό κτίσμα στην αυλή άλλο ένα ανεξάρτητο τρίκλινο δωμάτιο. Όλα διαθέτουν κεντρική θέρμανση, τηλεόραση και τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών και υπάρχει καθημερινή υπηρεσία καθαριότητας.
- Η κεντρική είσοδος οδηγεί σε ένα ευρύχωρο ενιαίο χώρο με σαλόνι, τραπεζαρία και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Ο χώρος διαθέτει τζάκι, καναπέδες, ξύλινα τραπεζάκια και καθίσματα. Επίσης στο ισόγειο βρίσκεται ένα δίκλινο δωμάτιο (διπλό κρεβάτι)με δικό του ανεξάρτητο μπάνιο που βλέπει στη αυλή (δωμάτιο 20)
- Ξύλινη σκάλα οδηγεί στον όροφο όπου υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια το καθένα με δικό του ανεξάρτητο μπάνιο. Το ένα δωμάτιο έχει δύο κρεβάτια 1 μονό και 1 διπλό, μπάνιο με υδρομασάζ, TV, κλιματισμό, μπαλκόνι με θέα στην αυλή και την πισίνα, (δωμ. 23)
Το δωμάτιο 22 (τετράκλινο) περιλαμβάνει 2 χώρους. Στον ένα υπάρχει διπλό κρεβάτι και στον άλλο 2 μονά. Βλέπει στην αυλή και την πισίνα. Το δωμάτιο 21 είναι δίκλινο με διπλό κρεβάτι, και θέα στο χωριό.
Τιμές{{{ map }}}
Η τιμή για την φιλοξενία μίας παρέας 8 ατόμων ξεκινάει από €200. Επικοινωνήστε όμως για προσφορές ανά εποχή.
Δραστηριότητες
- Σκι στο χιονοδρομικό Κέντρο των Χανίων.
- Κολύμπι ή βόλτα στις πανέμορφες παραλίες: Ανάληψη, Αγ. Σαράντα, Χορευτό.
- Επίσκεψη στην ιστορική βιβλιοθήκη της Ζαγοράς που ιδρύθηκε το 1762.
- Βόλτα στο χωριό Πουρί και στο εργαστήριο ΠΟΠΟΤΕΧ του Γκάρυ και της Τζέμμα όπου θα βρείτε κεραμικά, χειροποίητα χρηστικά αντικείμενα και ασυνήθιστα δώρα.
- Επίσκεψη στο Σχολείο του Ρήγα Φεραίου ή Ελληνομουσείο.
- Βόλτα στις συνοικίες της Ζαγοράς.
- Αγορά παραδοσιακών προϊόντων
Παραδοσιακά γλυκά από το Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό και φρέσκα ζυμαρικά σε πρωτότυπες γεύσεις από το Εργαστήρι του Αλκιβιάδη Γεωργούδη. Θα τα βρείτε πάνω την κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου.
Πρακτικές πληροφορίες
Για να φτάσετε στο Αρχοντικό: Φτάνετε στη Ζαγορά. Διασχίζετε τις συνοικίες: Αγία Παρασκευή, Αγία Κυριακή, Άγιος Γεώργιος. Το Αρχοντικό βρίσκεται στην τέταρτη συνοικία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Αφού περάσετε τη διασταύρωση του Χορευτού συνεχίζετε ευθεία. Ακολουθείτε το δρόμο για το Πουρί, περνάτε το πρατήριο καυσίμων στο δεξί μέρος του δρόμου, το μικρό γεφύρι και στη συνέχεια την ταβέρνα Μεϊντάνι. Στα 30μ. αριστερά βρίσκεται το Αρχοντικό Πρίγκου.
Αρχοντικό Πρίγκου
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ


