Αναταραχή προκαλούν στη Ρηγίλλης οι απόψεις του Φαήλου Κρανιδιώτη
Παρατεταμένη αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία προκαλούν οι απόψεις που εξέφρασε με αρθρογραφία του ο πρόεδρος του Δικτύου 21, φίλος και τακτικός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος με βαρείς αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις χωρίς να κατονομάζει.
Παρατεταμένη αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία προκαλούν οι απόψεις που εξέφρασε με αρθρογραφία του ο πρόεδρος του Δικτύου 21, φίλος και τακτικός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος με βαρείς αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις χωρίς να κατονομάζει.
«Οι καιροί που ήδη ήρθαν, η πατρίδα, απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές και όχι ντιντήδες. Απαιτούν σημαιοφόρους και όχι κομψευόμενους διαδρομιστές» αναφέρει σε άρθρο του ο κ. Κρανιδιώτης.
«Ανόητοι διαχειριστές νόμισαν πως θα κάνουν πολιτική μόνο με την ‘επικοινωνία’, πουλώντας τη γυαλιστερή συσκευασία της κενής ματαιοδοξίας τους. Μεσαιοχωρίτικος αγράμματος ‘αυτισμός’» προσθέτει ο ίδιος.
«Λίγο γκλαμουριά, πολύς βερμπαλισμός αλλά, αδέρφια, άμα δεν υπάρχει ιδεολογική ραχοκοκαλιά, μόνο με ‘αδερφίστικα’ κόλπα, δεν κάνεις πολιτική. Ούτε κόμμα ούτε χώρα πάει έτσι μπροστά» προσθέτει ο Φ. Κρανιδιώτης.
Επικριτές του Φ.Κρανιδιώτη έλεγαν ότι προσπαθεί να επηρεάσει τον Αντώνη Σαμαρά εν όψει του επερχόμενου «ανασχηματισμού» στο κόμμα, καθώς και στη διαμόρφωση της πολιτικής γραμμής.
«Η άποψή μου είναι σκληρή γιατί η εποχή είναι σκληρή», είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως το κείμενό του αφορούσε όλο το πολιτικό φάσμα και τις πολιτικές συμπεριφορές, διευκρίνισε δε ότι δεν εννοούσε κανένα συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ.
Ο κ. Κρανιδιώτης αποκάλυψε μάλιστα ότι συζήτησε με τον Αντώνη Σαμαρά. «Μέχρι στιγμής με έχουν συγχαρεί τέσσερις βουλευτές. Χθες το βράδυ μίλησα για πάρα πολύ ώρα με τον κ. Σαμαρά. Αυτές τις επιθέσεις και οι κριτικές που λέτε εγώ δεν τις έχω δει και δεν τις έχω ακούσει», δήλωσε στον ίδιο ραδιοσταθμό.
Η Ρηγίλλης, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους, σημειώνει ότι ο Φ.Κρανιδιώτης είναι ένα απλό μέλος του κόμματος που εκφράζει προσωπικές απόψεις.
«Ο κ. Κρανιδιώτης δεν έχει επίσημη θέση στο κόμμα της ΝΔ. Δεν είναι σύμβουλος του κ. Αντώνη Σαμαρά. Αλλά είναι ένα απλό μέλος του κόμματος, που επικοινωνεί τις απόψεις του», έλεγαν κύκλοι της Ρηγίλλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442