Ο όμιλος της Deutsche Telekom σχεδιάζει σημαντικές περικοπές δαπανών αλλά και θέσεων εργασίας  στον ΟΤΕ, που είναι θυγατρική του εταιρεία από το 2008, αναφέρει δημοσίευμα της Financial Times Deutschland. Ο γερμανικός όμιλος ήδη συζητά για το ζήτημα αυτό με την κυβέρνηση και τα συνδικάτα, αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της DT.

Ο όμιλος της Deutsche Telekom σχεδιάζει σημαντικές περικοπές μισθών και θέσεων εργασίας στον ΟΤΕ, που είναι θυγατρική του εταιρεία από το 2008, αναφέρει δημοσίευμα της Financial Times Deutschland.

«Υπάρχουν ορισμένες δομικές προκλήσεις προς επίλυση στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του γερμανικού ομίλου στην Ευρώπη, Γκουίντο Κέρκχοφ και πρόσθεσε ότι «στο πεδίο της σταθερής τηλεφωνίας υπάρχουν ακόμη πολλά διαρθρωτικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο ΟΤΕ θα βρεθεί αντιμέτωπος με περικοπές σε θέσεις εργασίας και μείωση αποδοχών προκειμένου να γίνει η εταιρία περισσότερο κερδοφόρα.

Το κόστος για το προσωπικό του ΟΤΕ ανέρχεται στο 37% του κύκλου εργασιών, σε σύγκριση με ποσοστό 20% στη μητρική εταιρία, δήλωσε ακόμη ο κ.Κέρκχοφ.

Προσθέτει δε ότι ο γερμανικός όμιλος ήδη συζητά για το ζήτημα αυτό με την κυβέρνηση και τα συνδικάτα.

Η Deutsche Telekom εξαγόρασε το 30% του ΟΤΕ το 2008 έναντι 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα καθιστούν πιο δύσκολη την προσπάθεια της Deutsche Telekom για την επιβολή περικοπών στον ΟΤΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση, που ελέγχει το 20% του ΟΤΕ, αναμένεται ότι θα εκφράσει αντιρρήσεις για την απώλεια θέσεων εργασίας, δεδομένου του προβλήματος της ανεργίας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr