Η Pirelli έφτασε τα δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα ιδιωτικών δοκιμών εξέλιξης των νέων της ελαστικών για τη Formula 1, ολοκληρώνοντας το τελευταίο της πενταήμερο δοκιμών για το 2010 στην πίστα του Μπαχρέιν με το περσινό μονοθέσιο της Toyota F1 και οδηγούς τους Pedro de la Rosa και Romain Grosjean.

Η ιταλική εταιρεία, η οποία θυμίζουμε ότι το 2011 θα αντικαταστήσει τη Bridgestone ως αποκλειστική εταιρεία προμήθειας ελαστικών στο σπορ, θα κάνει τον Ιανουάριο ένα διήμερο και ένα τετραήμερο ιδιωτικών δοκιμών στη Μέση Ανατολή, πριν προσαρτηθεί στις επίσημες δοκιμές των ομάδων του σπορ, από την 1η Φεβρουαρίου 2011.

Στις πέντε ημέρες δοκιμών του Μπαχρέιν, η Pirelli συγκέντρωσε στοιχεία τόσο για τη δομή όσο και για τη σύσταση της γόμας της, καθώς είχε έτοιμους όλους τους τύπους ελαστικών για στεγνό οδόστρωμα.

Η Pirelli χρησιμοποίησε και τους δύο οδηγούς στις δοκιμές για να διασταυρώνει τα στοιχεία. Τόσο ο Pedro de la Rosa όσο και ο Romain Grosjean αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις, όπως είχαν κάνει και οι υπόλοιποι οδηγοί της F1 στο διήμερο δοκιμών της Pirelli στο Abu Dhabi αμέσως μετά το τελευταίο GP του 2010.

auto.in.gr