Ούτε που το σκέφτομαι να αλλάξει ο νόμος για τον Τύπο, λέει ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ούτε που θα τού περνούσε από τη σκέψη η τροποποίηση της νέας νομοθεσίας περί Τύπου, η ψήφιση της οποίας προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή. Όσο για τις επικρίσεις που διατύπωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Την καημένη την καγκελάριο, την έμπλεξαν στη συζήτηση».
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ούτε που θα τού περνούσε από τη σκέψη η τροποποίηση της νέας νομοθεσίας περί Τύπου, η ψήφιση της οποίας προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, σύμφωνα με τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης.
Η νέα νομοθεσία επιτρέπει στο νεοσύστατο Συμβούλιο των Μέσων Ενημέρωσης να διατηρεί σημαντικό έλεγχο επί του ουγγρικού Τύπου. Έχει τη δυνατότητα επιβολής αυστηρών προστίμων για παραγωγές που «δεν είναι πολιτικά ισορροπημένες» και «προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
Το συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από πέντε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Fidesz, έχει το δικαίωμα ελέγχου όλων των μέσων, πριν διαπιστωθεί αδίκημα. Σύμφωνα με το κείμενο, οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύπτουν τις πηγές τους για θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας.
«Ούτε που θα περνούσε από το μυαλό μας» να αλλάξει ο νόμος, δήλωσε ο Όρμπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο Hir TV, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων MTI, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε για τον νέο νόμο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Την καημένη την καγκελάριο, την έμπλεξαν στη συζήτηση».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει τμήμα του νέου νόμου που να μην υπάρχει στους νόμους περί Τύπου άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Σύμφωνα με τον Όρμπαν, η τροποποίηση του νόμου, τώρα μάλιστα που έχει ψηφισθεί και από το ουγγρικό Κοινοβούλιο, θα έπληττε την αυτοπεποίθηση της χώρας. «Τείνω να μην δίνω σημασία στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις ή στις δυτικές επικρίσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Συνεργασία του Δήμου Χανίων και Αυστραλιανής Κυβέρνησης ενόψει της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
- Πώς είναι σήμερα ο Μήτσος από τη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί»
- Interamerican στο Delphi Economic Forum XI: Προτείνοντας λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας
- Χαρίτσης για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Να μην έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα θεσμικό πραξικόπημα»
- Markos by Night: Κορυφή για τον Μάρκο Σεφερλή και το Σάββατο 25 Απριλίου
- Κυρίαρχοι των κρητιδικών θαλασσών: Αρπακτικά χταπόδια των 20 μέτρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442