Το ΔΝΤ έχει ουσιαστικά εγκρίνει την επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ, λέει ο Π.Ρουμελιώτης
Το ΔΝΤ έχει «ουσιαστικά εγκρίνει» την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που χορηγήθηκε στην Ελλάδα, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Το ΔΝΤ έχει «ουσιαστικά εγκρίνει» την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που χορηγήθηκε στην Ελλάδα, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».
«Τα τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος, συν δύο χρόνια αποπληρωμής του δανείου, θα γίνουν 4,5 για την περίοδο χάριτος και στη συνέχεια 5,5 για την αποπληρωμή του δανείου», τονίζει ο κ. Ρουμελιώτης.
Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρεται στην εικόνα για την Ελλάδα την περασμένη άνοιξη στο ΔΝΤ, τονίζοντας:
«Μας έβλεπαν με μεγάλη καχυποψία διότι αποκρύψαμε ή διαστρεβλώσαμε στατιστικά στοιχεία και δεν υλοποιήσαμε τις υποχρεώσεις που είχαμε αναλάβει για εξυγίανση του δημόσιου τομέα και τη μείωση των ελλειμμάτων».
Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρει ότι «εκεί που είχε φτάσει η Ελλάδα δεν είχε την πολυτέλεια άλλης εναλλακτικής λύσης», διότι αυτή θα οδηγούσε σε πτώχευση.
«Δεν θα μπορούσε να καλύψει μισθούς, συντάξεις και δαπάνες νοσοκομείων. Η αναστάτωση στους καταθέτες θα οδηγούσε σε σοβαρότατη εκροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό και η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να δεσμεύσει καταθέσεις, ενώ θα ασκούντο αφόρητες πιέσεις από τους εταίρους για να
εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη», επισημαίνει ο κ. Ρουμελιώτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στο Μουντιάλ… περπατώντας (vids, pics)
- Μουντιάλ 2026: Τομ Κρουζ, Μαντόνα και IShowSpeed σφυρίζουν λήξη στο Super Bowl της FIFA
- Ο Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η «Νέα Τουρκία»
- Αποσύρεται από την υπόθεση του Τολιόπουλου ο ΠΑΟΚ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Αμανατίδης νέος γραμματέας της Κ.Ο. – Θα στείλει επιστολή για επιστροφή Πολάκη – Το Σάββατο η εκλογή προέδρου
- Κιλκίς: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Πολύκαστρο – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη
- Ιράν: Νέο κύμα αμερικανικών πληγμάτων – «Το Ορμούζ παραμένει κλειστό»
- Οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο εγκαινιάζουν μια νέα εποχή προσβασιμότητας στον πολιτισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442