«Έκπληκτος» ο Στρος-Καν στο ερώτημα τι θα κάνει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές
«Μένω έκπληκτος που μου θέτετε το ερώτημα!» ήταν η απάντηση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείoυ Ντομινίκ Στρος-Καν, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον για τις προθέσεις του σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία την άνοιξη του 2012.
«Μένω έκπληκτος που μου θέτετε το ερώτημα!» ήταν η απάντηση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείoυ Ντομινίκ Στρος-Καν, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον για τις προθέσεις του σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία την άνοιξη του 2012.
«Έχω επάγγελμα, ξέρετε. Αυτό προσπαθώ να κάνω, δεν είναι ‘μερική απασχόληση’. Τώρα, λοιπόν, δεν έχω χρόνο να σκέπτομαι τίποτε άλλο» πρόσθεσε ο Στρος-Καν, ο οποίος δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις πολιτικές του φιλοδοξίες σε εθνικό επίπεδο, ότι μπορεί να είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί.
«Σπεύδει βραδέως» η ΕΕ
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κρίση, και ιδιαίτερα στη δυσκίνητη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΕΕ έχει το πρόβλημα ότι «απαντά, όμως με ρυθμούς βραδείς, πολύ βραδύτερους εκείνων των αγορών» είπε χαρακτηριστικά.
Όταν οι κυβερνήσεις [στην ΕΕ] καλούνται να αποφασίσουν τα μέτρα, πάντοτε αυτό παίρνει χρόνο, αυτό είναι το κύριο πρόβλημα της ΕΕ», διευκρίνισε. Έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι «αυτό που λέω είναι εύκολο να το ισχυρίζεται κάποιος όταν παραμένει εκτός της διαδικασίας λήψης πολιτικών αποφάσεων».
Ο κ. Στρος-Καν υπήρξε πάντως στη διάρκεια της ομιλίας του αυτής κατηγορηματικός ως προς το ότι «το ευρώ δεν αντιμετωπίζει σήμερα καμία απειλή». «Είναι ένα ισχυρό νόμισμα, που συμπεριφέρεται στις διεθνείς αγορές πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τις επιδόσεις, που το μάρκο Γερμανίας είχε τη δεκαετία του 1990», σχολίασε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
- Συμφωνία της Μαδρίτης: Το δίλημμα «συνεννόηση ή αναμέτρηση»
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Συνήθης πολιτική πρακτική, δεν αιφνιδιαζόμαστε» – Σάντσεθ για δηλώσεις Τραμπ
- Στο ΕΚΑΒ ο Ανδρουλάκης – «Δεν θα επιτρέψουμε το Υπουργείο Υγείας να μετατραπεί σε Υπουργείο Προπαγάνδας» του Γεωργιάδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442