
S&P: Υπό παρακολούθηση με αρνητικές συνέπειες οι αξιολογήσεις του ΟΤΕ
Σε CreditWatch με αρνητικές συνέπειες τοποθέτησε η Standard & Poor΄s Ratings Services την αξιολόγηση ΄BBB-΄ της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας και την αξιολόγηση ΄A-3΄ της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ.Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η κίνηση του οίκου οφείλεται στην αδύναμη απόδοση της εταιρείας σε λειτουργικό χρηματοοικονομικό επίπεδο και αντανακλά την άποψή της πως η […]
Σε CreditWatch με αρνητικές συνέπειες τοποθέτησε η Standard & Poor΄s Ratings Services την αξιολόγηση ΄BBB-΄ της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας και την αξιολόγηση ΄A-3΄ της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η κίνηση του οίκου οφείλεται στην αδύναμη απόδοση της εταιρείας σε λειτουργικό χρηματοοικονομικό επίπεδο και αντανακλά την άποψή της πως η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών επιδεινώνεται περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις λόγω των μακροοικονομικών πιέσεων οι οποίες θα οποίες θα επηρεάσουν περεταίρω την απόδοση της εταιρείας το 2011.
Η τοποθέτηση των αξιολογήσεων της εταιρείας σε CreditWatch δεν πρέπει να θεωρηθεί πως αμφισβητεί τη στήριξη της Deutsche Telekom, η οποία αναμένεται να διατηρήσει την αναχρηματοδότηση του ΟΤΕ για το 2011.
Η αδύναμη απόδοση της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον οίκο, αντανακλά την επιδείνωση του ελληνικού καταναλωτικού περιβάλλοντος και τον έντονο ανταγωνισμό στις ξένες αγορές που δραστηριοποιείται. Η κατάσταση αυτή μεγαλοποιήθηκε από την επίδραση που είχαν στην εγχώρια ζήτηση τα μέτρα λιτότητας και η αύξηση του φόρου στα κέρδη των επιχειρήσεων.
Η S&P θα επανεξετάσει την τοποθέτηση της εταιρείας σε CreditWatch εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων μετά την αναθεώρηση των προβλέψεων για την πορεία της το 2011 και των μακροοικονομικών προοπτικών της Ελλάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στην Άνω Τούμπα – Σώθηκε ένας ηλικιωμένος
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (vid, pic)
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442