Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος εκμετάλλευσης γυναικών σε συνεργασία με τη Ρωσία
Μεγάλο κύκλωμα εμπορίας αλλοδαπών γυναικών εξάρθρωσε η Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τις ρωσικές Αρχές. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 17 βασικά μέλη του κυκλώματος, ενώ έχουν προσαχθεί και εξετάζονται άλλα 180 άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας αρτοποιείων, ο οποίος είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από το κύκλωμα σωματεμπορίας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οεπιχειρηματίας συνελήφθη και καταδικάστηκε, αλλά μετά την αποφυλάκιση του συνέχισε την παράνομη δραστηριότητα του.
Τα μέλη του κυκλώματος στη Ρωσία έκλειναν στις γυναίκες αεροπορικά εισιτήρια μέσω χωρών στις οποίες ισχύει η Συνθήκη Σένγκεν και από εκεί έφταναν στην Ελλάδα χωρίς να γίνεται άλλος έλεγχος, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο εντοπισμός τους.
Η δράση του κυκλώματος διαρκούσε τρία χρόνια και οι γυναίκες κατέληγαν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αθήνας και της επαρχίας. Μάλιστα, οι Αρχές εκτιμούν πως το 80% των Ρωσίδων που εργάζονται σε ελληνικά νυχτερινά κέντρα, έχουν έρθει μέσω του συγκεκριμένου κυκλώματος.
Οι Ελληνες οργανωτές του ροζ κυκλώματος είχαν συλληφθεί προ διετίας για την ίδια ακριβώς δραστηριότητα, όμως είχαν αποφυλακιστεί μετά από λίγο χρονικό διάστημα και συνέχιζαν ανενόχλητοι την «εισαγωγή» γυναικών από το εξωτερικό.
Και τότε στο κύκλωμα αυτό εμφανίζονταν να είχαν συμμετοχή πρώην και νυν αστυνομικοί που βοηθούσαν και ενημέρωναν τους μαστρωπούς οι οποίοι και πάλι εμειναν «αλώβητοι» από τις έρευνες που ακολούθησαν.
Αρχηγός του κυκλώματος εμαφανίζεται να είναι ένας 40χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας οκτώ αρτοποιείων, ο οποίος ταυτόχρονα είχε στην ιδιοκτησία του τουλάχιστον δύο νυχτερινά κέντρα με στριπτιζ στη λεωφόρο Συγγρού.
Μάλιστα η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος είχε ονομασθεί τότε «Λευκός Αρτος» και είχαν συλληφθεί συνολικά περίπου 20 άτομα. Αναμεσα σε αυτά ήταν συγγενικά πρόσωπα του 40χρονου αλλά και ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ που είχε κατηγορηθεί και για άλλη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, ενώ ακόμη είχαν προκύψει ενδείξεις συμμετοχής κι αλλων αστυνομικών.
Στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής έρευνας είχε ερευνηθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα της υπευθύνου μίας μη κυβερνητικής οργανωσης για την προστασία των γυναικων που πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Οι έρευνες συνεχίζονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στεγαστική πολιτική: Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις – Ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση του ΠΑΝΣΥΠΟ
- Πώς το ισχυρότερο αγροτικό λόμπι στην Ευρώπη «έθαψε» τη νομοθεσία της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα
- Χάντμπολ: Ο Σμιτ μετά τα 1100 γκολ στη Γερμανία έπιασε λιμάνι καθώς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό
- Λένα Ζευγαρά: Κάνει προεκλογική εκστρατεία με το νέο της τραγούδι «Θα, θα»
- Πυροσβεστική: Ρεκόρ με 13 συλλήψεις σε ένα διήμερο για εμπρησμούς από αμέλεια
- Ο ΠΑΟΚ Ανακοίνωσε τον Όσμαν με βίντεο – Η μέρα και η ώρα της παρουσίασής του
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442