Θετική η δρομολόγηση της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου δήλωσε ο πρωθυπουργός
Την ικανοποίησή του για την απόφαση της δρομολόγηση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, που «ουσιαστικά αίρει ένα σημαντικό βάρος της γρήγορης αποπληρωμής», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, σε συνομιλία που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής Αφρικής-ΕΕ, στην Τρίπολη της Λιβύης.
Για «θετική απόφαση γύρω από τη δρομολόγηση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου» που «ουσιαστικά αίρει ένα σημαντικό βάρος της γρήγορης αποπληρωμής», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου, σε συνομιλία που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής Αφρικής-ΕΕ, στην Τρίπολη της Λιβύης.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι κατά τις διμερείς επαφές που είχε με Ευρωπαίους ηγέτες στις δύο ημέρες της Συνόδου, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ευρωζώνη. Σημείωσε ότι οι αγορές συνεχίζουν τις δυσκολίες και πως, ωστόσο, η Ευρώπη έχει τις δυνατότητες να παρέμβει.
«Ο μηχανισμός είναι υπαρκτός, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπουν όλοι», επισήμανε και διαχώρισε την περίπτωση της Ιρλανδίας από εκείνη της Ισπανίας.
Τόνισε, ειδικότερα, ότι η Ιρλανδία έχει ειδικό πρόβλημα με τις τράπεζες, ενώ η Ισπανία είναι μια «υγιής οικονομία», τα προβλήματα της οποίας, όπως πρόσθεσε, δεν έχουν σχέση με τα προβλήματα της Ελλάδας.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι το έλλειμμα της Ισπανίας ήταν μικρό, αλλά μεγάλωσε με την κρίση.
«Εμείς θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός
«Έχουμε τις επαφές μας με πολλούς και πιστεύω ότι θα έχουμε κάποια κοινά σημεία για τη μετεξέλιξη της κατάστασης», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου σχετικά με την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Υπογράμμισε, δε, ότι η εμπειρία της χώρας μας είναι πολύτιμη για τους άλλους, προσθέτοντας ότι «γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι».
Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνομιλία με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ν. Γκρουέφσκι, ο οποίος μετείχε στη Σύνοδο ως παρατηρητής. Σύφμωνα με τον κ. Παπανδρέου κατά τη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κύπρος: Ποιοι άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου
- Τσουκαλάς: Η διαφθορά είναι ένας φόρος που έχει επιβάλει στην κοινωνία ο Μητσοτάκης για να κερδίζουν οι κολλητοί
- Φωτιά έξω από τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης – Ηχησε το 112
- Φωτιά στο Ηράκλειο: Ήχησε το 112 για εκκένωση Μελιδοχωρίου και Βοριά
- Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια – Μία νεκρή και ένας τραυματίας
- Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στο Μουντιάλ… περπατώντας (vids, pics)
- Μουντιάλ 2026: Τομ Κρουζ, Μαντόνα και IShowSpeed σφυρίζουν λήξη στο Super Bowl της FIFA
- Live: Η Παιδεία Αλλάζει (σ)την Ελλάδα: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442