Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανάγκη επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου της τρόικας για την Ελλάδα βλέπει το Εurogroup

Ανάγκη επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου της τρόικας για την Ελλάδα βλέπει το Εurogroup

Ανοιξε και επίσημα η διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από το μηχανισμό στήριξης (ύψους 110 δισ. ευρώ) προς την Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του αρμόδιου Επιτρόπου Όλι Ρεν, μετά τη συνεδρίαση για την έγκριση της διάσωσης της Ιρλανδίας. Στο ανακοινωθέν γίνεται λόγος για «ανάγκη εναρμονισμού του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ιρλανδίας και της Ελλάδας», κάτι που σημαίνει ότι η αποπληρωμή θα φθάσει στα 11 έτη, όπως ορίστηκε για την Ιρλανδία.

Ανοιξε και επίσημα η διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από το μηχανισμό στήριξης (ύψους 110 δισ. ευρώ) προς την Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του αρμόδιου Επιτρόπου Όλι Ρεν, μετά τη συνεδρίαση για την έγκριση της διάσωσης της Ιρλανδίας.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι στο κείμενο της απόφασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, για την οικονομική στήριξη της Ιρλανδίας, υπάρχει ειδική αναφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία υπάρχει «ανάγκη εναρμονισμού του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ιρλανδίας και της Ελλάδας», κάτι που σημαίνει ότι η αποπληρωμή θα φθάσει στα 11 έτη, όπως ορίστηκε για την Ιρλανδία.

Αναφερόμενος στο θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ που λαμβάνει η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης, ο Όλι Ρεν τόνισε πως «θα σκοτώσει κάθε αμφιβολία για το εάν η Ελλάδα μπορεί ή όχι να αποπληρώσει τα δάνειά της», με απώτερο στόχο τη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας της Ευρωζώνης.

Σχολιάζοντας την αναφορά στην Ελλάδα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν πως η Ελλάδα δεν είχε υποβάλει σχετικό αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από το μηχανισμό στήριξης και πως το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την Ιρλανδία.

Όπως τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, η απόφαση ελήφθη για λόγους ίσης μεταχείρησης με την Ιρλανδία και πλέον θεωρείται πως η διαχείρηση του ελληνικού χρέους γίνεται πλέον πιο εύκολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η Γερμανία πρότεινε να εγκριθεί η απόφαση για την επιμήκυνση ή όχι της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων από τα κοινοβούλια των 15 χωρών – μελών της Ευρωζώνης.

Όπως είναι γνωστό το ζήτημα εξετάζεται θετικά και από το ΔΝΤ, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής για το θέμα της Ιρλανδίας. Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν θα βρεθεί στην Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024