Απώλειες 33,5% για το ελληνικό χρηματιστήριο από τις αρχές του 2010
Τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων αγορών παρουσιάζει το ελληνικό χρηματιστήριο από τις αρχές του 2010 έως τις 19 Νοεμβρίου.
Τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων αγορών παρουσιάζει το ελληνικό χρηματιστήριο από τις αρχές του 2010 έως τις 19 Νοεμβρίου.
Τη συγκεκριμένη περίοδο ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 33,5%.
Η ελληνική αγορά δέχεται τις συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα τον τελευταίο χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό πως τα χρηματιστήρια της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, των αδύναμων δημοσιονομικά χωρών της Ευρωζώνης, καταγράφουν πολύ μικρότερη πτώση σε σχέση με το ΧΑ.
Συγκεκριμένα, από τις αρχές του έτους ο πορτογαλικός δείκτης PSI υποχωρεί κατά 3,87%, ο ισπανικός ΙBEX 35 κατά 15,48% και ο ιρλανδικός Irish Overall Index κατά 7,06%.
Όσον αφορά τις αναπτυγμένες αγορές, πρωταθλητής στα κέρδη αναδεικνύεται το γερμανικό χρηματιστήριο, με τον DAX να κερδίζει περί το 15%. Ο FTSE-100 στο Λονδίνο από τις αρχές του 2010 σημειώνει άνοδο 5,32%, ενώ ο γαλλικός CAC-40 καταγράφει μικρή πτώση 2,33%.
Κέρδη μετρά και η Γουόλ Στριτ, με τον δείκτη-βαρόμετρο S&P 500 να καταγράφει άνοδο 7,5%, τον Dow Jones να κερδίζει περί το 7,4% και τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να έχει ενισχυθεί κατά 10,92%.
Πτώση περί το 4% σημειώνει την ίδια περίοδο το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας.
Από τις αναδυόμενες αγορές, την καλύτερη επίδοση εμφανίζει το χρηματιστήριο της Εσθονίας με κέρδη 66,5% και ακολουθούν οι Λιθουανία (57,24%), Ουκρανία (44,7%) και Λετονία (37,7%). Άνοδο 14% σημειώνει το χρηματιστήριο της Ρωσίας.
Σημαντικά είναι τα κέρδη και για τη χρηματιστηριακή αγορά της Τουρκίας, με τον ISE National 100 Ιndex να έχει ενισχυθεί κατά 31,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Επισκοπή
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442