Σταθερή η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας, σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της Bundesbank
Η Γερμανία βρίσκεται σε μία περίοδο σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, παρά τις απειλές λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. Σύμφωνα με τις εκθέσεις αυτές, οι ρυθμοί ανάπτυξης της γερμανικής οικονομιας είναι σαφώς μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους στην Ευρωζώνη.
Η Γερμανία είναι μπροστά σε μία περίοδο σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, παρά τις απειλές στην Ευρώπη λόγω της κρίσης χρέους, σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.
Στην τελευταία μηνιαία έκθεσή της, η πανίσχυρη κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank, αναφέρει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, λόγω των σημαντικών εξαγωγών και της αύξησης της εγχώριας ζήτησης, παράλληλα με τη μείωση της ανεργίας.
Η δημοσίευση της έκθεσης αυτής συνέπεσε με την εξαμηνιαία έκθεση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, που επίσης διαβλέπει θετικές προοπτικές για τη γερμανική οικονομία.
«Η κατάσταση στη Γερμανία είναι πιο θετική από πολλές πλευρές σε σύγκριση με άλλες χώρες», δήλωσε ο οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Φέλιξ Χέφνερ.
Στην έκθεση του ΟΟΣΑ επισημαίνεται ότι «καθώς μειώνεται περαιτέρω η ανεργία και εξομαλύνονται οι ώρες εργασίας, αναμένεται να αυξηθούν οι μισθοί». Παράλληλα διαπιστώνεται ότι «καθώς αναμένεται να παραμείνουν μέτριες οι πληθωριστικές πιέσεις, τα πραγματικά διαθέσιμα εισοδήματα θα αυξηθούν, ενισχύοντας την ιδιωτική κατανάλωση».
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2011 με ρυθμό 2,5%, που είναι πάντως μικρότερος από τον ρυθμό ανάπτυξης 3,5% για το τρέχον έτος. Ωστόσο οι ρυθμοί ανάπτυξης της γερμανικής οικονομιας είναι σαφώς μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους στην Ευρωζώνη, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θέση της Γερμανίας ως ατμομηχανής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων 24ωρών η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μέσω καταχώρησης στον Τύπο, είχε ανακοινώσει στον γερμανικό λαό ότι η κρίση για τη χώρα έχει περάσει και είχε ευχαριστήσει τους πολίτες για τις προσπάθειές τους.
Η ανακοίνωση αυτή είχε προκαλέσει την αντίδραση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος είχε «απαντήσει» πως η καλή κατάσταση της γερμανικής οικονομίας δεν θα διαρκέσει «για πολύ καιρό» αν καθυστερήσει η ανάκαμψη των εταίρων της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
- Μπορεί η AI να «εφεύρει» ένα σπάνιο πουλί;
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442