
Δεν θα απαιτείται υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου για το κοινωνικό τιμολόγιο
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε Αρθούρο Ζερβό απέστειλε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση της Κυβέρνησης να εκδώσει κανονιστική ρύθμιση, με την οποία δεν θα απαιτείται για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου μετά την παρέλευση 14ετίας από τον τελευταίο έλεγχο, όπως προέβλεπε η υπουργική απόφαση
Μέχρι την επίσημη δημοσίευση της συγκεκριμένης ρύθμισης, στην οποία προχωρεί το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καλούνται οι υπηρεσίες της ΔΕΗ να δέχονται τις αιτήσεις των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ χωρίς να επιβάλουν κανενός είδους επιβάρυνση.
Παράλληλα, στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης υπογραμμίζει ότι είναι πολιτική επιλογή να μην απαιτείται η καταβολή οποιασδήποτε προκαταβολής ή αναπροσαρμογής αυτής, σε όλες τις περιπτώσεις μεταβιβάσεων λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο του Κ.Ο.Τ, από οποιονδήποτε παλαιό δικαιούχο προς οποιονδήποτε σημερινό, ανεξάρτητα της ύπαρξης ή όχι συγγενικής σχέσης μεταξύ τους και με την προϋπόθεση ότι ο παλαιός δικαιούχος δεν απαιτεί από την ΔΕΗ την επιστροφή της προκαταβολής που ο ίδιος έχει καταθέσει. Μόνο γι’ αυτές τις περιπτώσεις ο σημερινός αιτών θα υποχρεούται στην καταβολή εξαιρετικά μικρής προκαταβολής, που θα είναι η κατά το δυνατόν μικρότερη και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο των 20 ευρώ.
in.gr
- Τα ρομπότ της NASA δεν ήταν πλήρως αποστειρωμένα – Μπορεί μια γήινη μούχλα να μόλυνε τον Άρη;
- Εξωφρενικές, αδιάφορες, υπέροχες – Όλες οι εμφανίσεις του Met Gala 2026
- Ριζική ανάπλαση της εισόδου της Ελευσίνας
- Οι ΗΠΑ προχωρούν τα σχέδιά τους για αύξηση των δασμών στα αυτοκίνητα της ΕΕ
- Οι προβλέψεις του Χίφι: «Ο Παναθηναϊκός θα πάρει την Euroleague σε τελικό με τον Ολυμπιακό»
- ΑΑΔΕ: Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την έφεση στην απόφαση που δικαιώνει την Τυχεροπούλου
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Ζητείται Σεφ της Κωμωδίας»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά την Κυριακή 10 Μαΐου λόγω διεξαγωγής ποδηλατικού γύρου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442