Ένοχοι έξι από τους 17 κατηγορούμενους για το παραδικαστικό κύκλωμα
Ύστερα από μία διαδικασία που διήρκεσε περίπου 21 μήνες, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους έξι από τους 17 κατηγορούμενους για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Μεταξύ αυτών, ο βασικός κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και η καταζητούμενη Αντωνία Ηλία.
Ύστερα από μία διαδικασία που διήρκεσε περίπου 21 μήνες, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους έξι από τους 17 κατηγορούμενους για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Μεταξύ αυτών, ο βασικός κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης και η καταζητούμενη Αντωνία Ηλία.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε κακουργηματική απάτη, που φέρεται να διέπραξε η Αντωνία Ηλία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τετελεσμένη και σε απόπειρα, και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών και 11 μηνών.
Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τετελεσμένη και σε απόπειρα.
Στην καταζητούμενη πρώην πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία, για την οποία το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές πράξεις, ώστε να μην παραγραφούν, επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 80 μηνών για πράξεις παράβασης καθήκοντος και πράξεις αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.
Στον δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών για πράξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος δικαστή και ηθική αυτουργία σε αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης.
Στην πρώην δικαστή Παναγιώτα Τσέβη επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 58 μηνών για πράξεις παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.
Στην πρώην δικαστικό Άννα Κοροβέση επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών για παράβαση καθήκοντος.
Το δικαστήριο αναγνώρισε στο δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου το ελαφρυντικό της μετά την πράξη καλής συμπεριφοράς, στον αρχιμανδρίτη δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκαν ομόφωνα τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της σύστασης συμμορίας.
Μεταξύ των 11 αθωωθέντων είναι ο πρώην προϊστάμενος της τριμελούς διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθήνας, Γεράσιμος Διονυσάτος, ο οποίος για κάποιες πράξεις κρίθηκε ομόφωνα και για άλλες κατά πλειοψηφία αθώος, ο πρώην εισαγγελέας Νίκος Αθανασόπουλος και ο δικηγόρος Γιώργος Νικολακόπουλος.
Το δικαστήριο έδωσε αναστολή σε όλους τους κατηγορούμενους πλην της φυγόδικης Αντωνίας Ηλία για την οποία μετέτρεψε την ποινή σε εξαγοράσιμη με 10 ευρώ ημερησίως.
Στον δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη και στην πρώην πρωτοδίκη Άννα Κοροβέση δόθηκε τριετής αναστολή, ενώ στους υπόλοιπους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σύλληψη 19χρονου για απόπειρα βιασμού 14χρονης σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι
- Ο Φορλάν ανέλαβε την Ουρουγουάη μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ (pic)
- Γεννήσεις: Κατάρρευση την τελευταία 20ετία – Χαμηλά εισοδήματα και στεγαστική κρίση ανάμεσα στις αιτίες
- Μήπως οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην Οδύσσεια;
- Ρόδρι: «Ο Λαμίν Γιαμάλ πρέπει να ηρεμήσει το άγχος του»
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
- Σίνερ για την κατάκτηση του Wimbledon: «Αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά, πέρασα μία δύσκολη περίοδο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442