Χωρίς επιβάρυνση οι αιτήσεις για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ
Να αποδέχονται τις αιτήσεις των δικαιούχων του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου χωρίς να επιβάλουν κανενός είδους επιβάρυνση, καλεί τις υπηρεσίες της ΔΕΗ το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όπως γνωστοποιεί ο υφυπουργός Γ.Μανιάτης με επιστολή του στον πρόεδρο της ΔΕΗ, θα εκδοθεί κανονιστική ρύθμιση, με την οποία δεν θα απαιτείται για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ηλεκτρολόγου μετά την παρέλευση 14ετίας από τον τελευταίο έλεγχο, όπως προέβλεπε η υπουργική απόφαση.
Να αποδέχονται τις αιτήσεις των δικαιούχων του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου χωρίς να επιβάλουν κανενός είδους επιβάρυνση, καλεί τις υπηρεσίες της ΔΕΗ το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Όπως γνωστοποιεί ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης με επιστολή του στον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, με απόφαση της κυβέρνησης θα εκδοθεί κανονιστική ρύθμιση, με την οποία δεν θα απαιτείται για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) η υποβολή υπεύθυνης δήλωσηςεγκαταστάτη ηλεκτρολόγου μετά την παρέλευση 14ετίας από τον τελευταίο έλεγχο, όπως προέβλεπε η υπουργική απόφαση.
Μέχρι την επίσημη δημοσίευση της συγκεκριμένης ρύθμισης, στην οποία προχωρεί το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καλούνται οι υπηρεσίες της ΔΕΗ να δέχονται τις αιτήσεις των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ χωρίς να επιβάλουν κανενός είδους επιβάρυνση.
Παράλληλα, στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης υπογραμμίζει ότι είναι πολιτική επιλογή να μην απαιτείται η καταβολή οποιασδήποτε προκαταβολής ή αναπροσαρμογής αυτής, σε όλες τις περιπτώσεις μεταβιβάσεων λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο του Κ.Ο.Τ, από οποιονδήποτε παλαιό δικαιούχο προς οποιονδήποτε σημερινό, ανεξάρτητα της ύπαρξης ή όχι συγγενικής σχέσης μεταξύ τους και με την προϋπόθεση ότι ο παλαιός δικαιούχος δεν απαιτεί από την ΔΕΗ την επιστροφή της προκαταβολής που ο ίδιος έχει καταθέσει.
Μόνο γι’ αυτές τις περιπτώσεις ο σημερινός αιτών θα υποχρεούται στην καταβολή εξαιρετικά μικρής προκαταβολής, που θα είναι η κατά το δυνατόν μικρότερη και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο των 20 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
- Σε εξέλιξη η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου ως προέδρου της ΚΟ του κόμματος
- Τροχαίο στο Ίλιον: Φορτηγό προσέκρουσε σε κολώνα – Διακοπή κυκλοφορίας
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442