Τον Ιούλιο η συμπλήρωση των μηχανογραφικών για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Τον Ιούλιο θα συμπληρώσουν και φέτος το μηχανογραφικό τους δελτίο οι υποψήφιοι για την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποσύρει τελικά την πρόταση για συμπλήρωσή του τον Μάρτιο, αφού η προοπτική αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Τον Ιούλιο θα συμπληρώσουν και φέτος το μηχανογραφικό τους δελτίο οι υποψήφιοι για την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποσύρει τελικά την πρόταση για συμπλήρωσή του τον Μάρτιο, αφού η προοπτική αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η αρχική πρόταση του υπουργείου, όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικούς μήνες, αφορούσε τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου τον Μάρτιο κάθε χρονιάς και προτού ανακοινωθεί η βαθμολογία των υποψηφίων.
Η πρόταση συνδέθηκε κυρίως με την πρόθεση για μείωση του εξεταστικού χρόνου, ενώ θα αποτελούσε το πρώτο «βήμα» για την εφαρμογή του νέου εξεταστικού συστήματος το 2013.
Όπως δήλωνε μάλιστα ο υφυπουργός Παιδείας, Ι.Πανάρετος με τον τρόπο που κατατίθεται σήμερα το μηχανογραφικό δελτίο καθυστερεί η έκδοση των αποτελεσμάτων και ο προγραμματισμός των οικογενειών πηγαίνει πίσω, καθώς όλοι περιμένουν το τέλος του Αυγούστου για να μάθουν πού έχουν εισαχθεί.
Ωστόσο, εκπαιδευτικοί και μαθητές αντέδρασαν και μόνο στην ιδέα ότι τα μηχανογραφικά θα συμπληρώνονται πριν από την ανακοίνωση της βαθμολογίας, κάτι που αποτελεί κάθε χρόνο τον οδηγό για την επιλογή των σπουδών που θα ακολουθήσουν.
Το θέμα αυτό μάλιστα αποτέλεσε και ένα από τα αιτήματα καταλήψεων που έγιναν τον περασμένο μήνα σε σχολεία.
Πάντως, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει από την επόμενη χρονιά που θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα στα Λύκεια να εισαγάγει ολοκληρωμένα προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού που θα βοηθούν τους μαθητές να επιλέξουν από νωρίς τις σπουδές που θα ακολουθήσουν, χωρίς να επηρεάζονται από παράγοντες όπως η επιτυχία τους σε άλλα τμήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλιβέρι: Θρίλερ με την εξαφάνιση του επιχειρηματία και πολύτεκνου πατέρα – Η μαρτυρία για το δεύτερο ταξί
- «Ο διάβολος φοράει Prada»: Ποια είναι η «αληθινή» Έμιλι της ταινίας
- Η Χάποελ «χρυσώνει» τον Οτούρου με συμβόλαιο 2.700.000 ευρώ!
- Αμπελόκηποι: Η καταγγελία που αποκάλυψε το γηροκομείο – κολαστήριο
- Το συγκινητικό αντίο πιλότου στην τελευταία του προσγείωση – «Δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής»
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)


























![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442