Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τη φυγή κι άλλου στελέχους της Siemens στο εξωτερικό

Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τη φυγή κι άλλου στελέχους της Siemens στο εξωτερικό

«Το φιάσκο της φυγής Χριστοφοράκου - Καραβέλλα επί ΝΔ ολοκληρώνεται με την φυγή του Φόλκερ Γιουνγκ επί ΠΑΣΟΚ» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens Δ.Παπαδημούλης. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για «μεγαλοπρεπές φιάσκο συγκάλυψης». Ο Φ.Γιουνγκ φέρεται να διέφυγε για το Μόναχο την Τρίτη, παρά τους περιοριστικούς εις βάρος του όρους.

«Το φιάσκο της φυγής Χριστοφοράκου – Καραβέλλα επί ΝΔ ολοκληρώνεται με την φυγή του Φόλκερ Γιουνγκ επί ΠΑΣΟΚ» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens Δ.Παπαδημούλης. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για «μεγαλοπρεπές φιάσκο συγκάλυψης». Ο Φ.Γιουνγκ φέρεται να διέφυγε για το Μόναχο την Τρίτη, παρά τους περιοριστικούς εις βάρος του όρους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Ένα ακόμη πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens, κατηγορούμενος για δωροδοκίες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, με ενεργό απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και κατ’ οίκον περιορισμό, έφυγε σαν κύριος από την Ελλάδα στη Γερμανία, ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών Εκλογών.

» Οι κ.κ. Παπουτσής και Καστανίδης, καθώς και οι υπηρεσιακοί αρμόδιοι, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απαντήσουν στο αμείλικτο ερώτημα: εγκληματική ανικανότητα ή καραμπινάτη σκοπιμότητα;

» Το μεγάλο δικομματικό σκάνδαλο της Siemens οδηγείται σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο συγκάλυψης και συμψηφισμού. Κατά τα άλλα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να παριστάνουν ότι επιθυμούν τη διαλεύκανση του σκανδάλου και την τιμωρία των υπευθύνων. Αιδώς Αργείοι…»

Αφορμή για την ανακοίνωση του κ. Παπαδημούλη αποτέλεσαν πληροφορίες της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Γιουνγκ διέφυγε στο Μόναχο την Τρίτη.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο Φόλκερ Γιουνγκ εγκατέλειψε την Ελλάδα μόλις πληροφορήθηκε ότι απορρίφθηκε η αίτησή του για άρση του κατ’ οίκον περιορισμού.

Η απόφαση εκδόθηκε την Δευτέρα και την ίδια ημέρα ενημερώθηκαν προφορικά οι συνήγοροι του στελέχους της Siemens, ωστόσο κοινοποιήθηκε επισήμως την Παρασκευή. Στο μεταξύ, o κ. Γιουνγκ είχε διαφύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η Εισαγγελία της Αθηνάς ενημερώθηκε αργά το Σάββατο το απόγευμα από τις αστυνομικές αρχές, ότι το στέλεχος της Siemens παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Πάρου όπου και κατοικούσε. Την Δευτέρα, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο