
Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 ανακοινώνει η Eurostat
Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της περιόδου 2006-2009 ανακοινώνει η Eurostat, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο λήψης νέων σκληρών μέτρων. Το έλλειμμα του 2009 αναμένεται να «κλείσει» κοντά στο 15,5% του ΑΕΠ, ενώ φέτος διαμορφώνεται στο 9,3% περίπου, διευρύνοντας τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού στα 4 δισ. ευρώ.
Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της περιόδου 2006-2009 ανακοινώνει η Eurostat, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο λήψης νέων σκληρών μέτρων.
Το έλλειμμα του 2009 αναμένεται να «κλείσει» κοντά στο 15,5% του ΑΕΠ, ενώ φέτος διαμορφώνεται στο 9,3% περίπου, διευρύνοντας τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού στα 4 δισ. ευρώ.
Όπως δήλωσε πρόσφατα κυβερνητική πηγή στο Reuters, τo δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 θα αναθεωρηθεί ανοδικά στα επίπεδα του 9,2% με 9,3% του ΑΕΠ, λόγω της υστέρησης που σημειώνεται στα έσοδα και της επίπτωσης από την ανοδική μεταβολή του περυσινού ελλείμματος.
«Το έλλειμμα του 2010 θα επιβαρυνθεί κατά 0,3-0,4 (ποσοστιαίες μονάδες) από την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 και από την υστέρηση στα φετινά έσοδα που υπολογίζεται αυτή τη στιγμή στα 2 δισ. ευρώ, περίπου», είπε η κυβερνητική πηγή.
Βάσει του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2011, το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλεπόταν να ανέλθει στο 7,8% του ΑΕΠ φέτος, από 13,8% πέρυσι.
Ωστόσο, όπως εξελίσσονται τα πράγματα το έλλειμμα για το 2010 φαίνεται ότι θα αναθεωρηθεί στα επίπεδα του 9,2 με 9,3% του ΑΕΠ, ενώ σε ό,τι αφορά το 2009, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο 15,5% του ΑΕΠ, με μία μικρή απόκλιση της τάξεως του 0,1%-0,2%.
Έτσι, μετά την ανακοίνωση των νέων στοιχείων της Eurostat, την ερχόμενη Δευτέρα, η «μαύρη τρύπα» θα διευρυνθεί στα 4 δισ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου είπε πρόσφατα ότι τα αναθεωρημένα στοιχεία δεν θα αλλάξουν τον στόχο για μείωση του ελλείμματος κατά 5,5% φέτος.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, η Κομισιόν, αλλά και στελέχη της τρόικας, έχουν πει ότι ενδεχομένως θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, λόγω της απόκλισης από τους στόχους κυρίως στο μέτωπο των εσόδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: «Ζω γιατί η σφαίρα χτύπησε φίλη μου που ήταν μπροστά» – Νωπός ο εφιάλτης από την επίθεση σε σχολείο
- Μάρω Κοντού: Ποια σταρ του σινεμά έθεσε βέτο στη Φίνος Φιλμ
- NBA Playoffs 2026: Στη μάχη για 35,7 εκατ. δολάρια – Γιατί για κάποιους σταρ είναι «ψιλά»
- Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται το voucher
- Μπρους Γουίλις: 41 εκατ. δολάρια πουλήθηκε η θρυλική έπαυλη που έζησε με την Έμα Χέμινγκ
- Τι είπε ο Ιτούδης για την ήττα από τη Μονακό και τα play offs της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από 21χρονο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442