Κατασκευή σήραγγας στον Υμηττό προβλέπει το σχέδιο επεκτάσεων της Αττικής Οδού
Μια μεγάλη σήραγγα στον Υμηττό και οδικό έργο συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων, περιλαμβάνουν οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού που σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2011.
Μια μεγάλη σήραγγα στον Υμηττό και οδικό έργο συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων, περιλαμβάνουν οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού που σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2011.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το 40% του αρχικού έργου που είχε εξαγγελθεί προεκλογικά το 2009 απο τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά, περικόπτεται ως μη αποδεκτό περιβαλλοντικά.
Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού, μέχρι τη λεωφ. Βουλιαγμένης, συνολικού μήκους 8 χιλιομέτρων.
Έτσι, θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση των κατοίκων των νότιων περιοχών του Λεκανοπεδίου στο αεροδρόμιο.
Το έργο θα κατασκευασθεί με σύμβαση παραχώρησης. Η μελέτη προχωρά με ταχείς ρυθμούς και υπολογίζεται ότι στις αρχές του 2012 θα έχει εγκατασταθεί ο κατασκευαστής.
Σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι διαδικασίες για την κατασκευή της λεωφόρου Κύμης, η σύνδεση δηλαδή του Ολυμπιακού Σταδίου με την Εθνική Οδό, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.
Υπολογίζεται ότι η δημοπράτηση του έργου θα έχει γίνει μέχρι το τέλος του 2011.
Εξάλλου, σε περίπου δυο χρόνια αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του σημαντικού οδικού άξονα Ελευσίνα-Θήβα, που θα συνδέει τις δυο εθνικές οδούς πρακάμπτοντας στην Αθήνα. Το έργο θα κατασκευασθεί με σύμβαση παραχώρησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΚΕΔΕ για αποκέντρωση, θεσμική αυτοτέλεια και ενίσχυση των Δήμων
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
- Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη: «Αναπνέουμε πιο ελεύθερα χάρη σε εκείνη»
- Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός που έκανε βουτιά στο νερό και έσπασε τον αυχένα του
- Ο Λεμπρόν… σκέφτεται τους Χιτ του Γιάννη: «Οι τρεις ομάδες που εξετάζει για το επόμενο βήμα»
- Το… δώρο του Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ – Γιατί ο Στάρμερ δεν το πήρε μαζί του
- Άργος: Στο μικροσκόπιο της βαλλιστικής οι 13 κάλυκες και οι τρύπες από σφαίρες στον τοίχο – Βίντεο από το σημείο
- Θάλεια Ματίκα – Τάσος Ιορδανίδης: Επεισοδιακή παράσταση στο Κιλκίς λόγω μιας ακρίδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442