Συνεργασία με τους Ρεπουμπλικάνους για οικονομικά θέματα θα επιχειρήσει ο Μπ.Ομπάμα
Έκπληκτος από το πολιτικό κόστος που είχε για τους Δημοκρατικούς στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές η μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι απογοητευμένος από την κατάσταση της οικονομίας. Δηλώνει, μάλιστα, έτοιμος να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικάνους για να ανορθώσει την οικονομική καχεξία της χώρας.
Έκπληκτος από το πολιτικό κόστος που είχε για τους Δημοκρατικούς στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές η μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι απογοητευμένος από την κατάσταση της οικονομίας. Δηλώνει, μάλιστα, έτοιμος να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικάνους για να ανορθώσει την οικονομική καχεξία της χώρας.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του CBS «60 Minutes», ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι σύστημα υγείας από μόνο του είναι τεράστιο και πολύπλοκο και ότι οι προηγούμενοι πρόεδροι απέφυγαν οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό, επειδή ήταν τόσο δύσκολο. «Αποφάσισα να προχωρήσω και το έκανα και αποδείχθηκε ότι μου κόστισε πολιτικά περισσότερο από όσο περιμέναμε».
Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα προσπαθήσει να συνεργασθεί με την ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση για να ανορθώσει την οικονομική καχεξία στη χώρα, έπειτα από την απώλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας. «Εκείνο που θα πράξω είναι να τείνω χείρα φιλίας στους Ρεπουμπλικάνους και να πω σε τι μπορούμε να συνεργασθούμε».
Ο Ομπάμα τόνισε πως οι ψηφοφόροι εστίασαν την προσοχή τους στην οικονομία και ένιωσε πως η κυβέρνησή του δεν έπραξε αρκετά για να τους πείσει. «Ήταν επειδή είχαμε μία έκτακτη κατάσταση και θέλαμε να εξασφαλίσουμε πως η οικονομία δεν κατρακυλούσε στον γκρεμό», εξήγησε ο Ομπάμα.
«Θα υπάρξουν ορισμένα θέματα πάνω στα οποία δεν θα μπορούμε να συμφωνήσουμε, γνωρίζετε, φιλοσοφικά, και ως εκ τούτου θα έχουμε τέτοιες μάχες, και θα κρατήσουμε αυτές τις αποφάσεις γι’ αργότερα από τις επόμενες εκλογές, αλλά στο ενδιάμεσο διάστημα θα υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε», τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442