Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν τον «πιο αντιπαραγωγικό κλάδο» του ελληνικού λαού, κράτησε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι εκείνος εκφράζει την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα, έστειλε χαιρετισμό αναγνώρισης και στήριξης σε αυτούς.

«Η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων διά του Υπουργού Εθνικής ’Αμυνας, ο οποίος και εκφράζει την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

»Η Κυβέρνηση λοιπόν τιμά, σέβεται και υποστηρίζει όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στέλνει χαιρετισμό αναγνώρισης και στήριξης σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους μεταφέρω, ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού στο Υπουργείο Εθνικής ’Αμυνας, το φρόνημα του ελληνικού λαού: Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αναγνωρίζει το έργο που επιτελούν» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε ποιος εκφράζει τη θέση της κυβέρνησης, ήταν ξεκάθαρος: «Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος σαφέστατα είναι ο αρμόδιος υπουργός για την άμυνα και σαφέστατα εκφράζει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Εναντίον του κ. Πάγκαλου βάλλει και η ΝΔ. Ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Τασούλας δήλωσε την Τετάρτη πως «δεν πρόκειται για γκάφα, αλλά για μια πρωτοφανή, ανήκουστη ενέργεια και για μια ασυγχώρητη πολιτική πράξη προσβολής».

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη: «Ευτυχώς που έστω και καθυστερημένα ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια των Ενόπλων Δυνάμεων. Περιμένουμε να κάνει το ίδιο και ο κ. Παπουτσής για τα Σώματα ασφαλείας μετά την άδικη επίθεση που εδέχθησαν Στρατός και Αστυνομία από τον κ. Πάγκαλο» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ