Έκκληση Παπούλια στον Ιρακινό ομόλογό του να μην εκτελεστεί ο Ταρέκ Αζίζ
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απηύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί να παρέμβει «διά την μη εκτέλεση της θανατικής ποινής που επεβλήθη εις τον πρώην υπουργό των Εξωτερικών του Ιράκ Τάρεκ Αζίζ» αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας.
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απηύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί να παρέμβει «διά την μη εκτέλεση της θανατικής ποινής που επεβλήθη εις τον πρώην υπουργό των Εξωτερικών του Ιράκ Τάρεκ Αζίζ» αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Εις το μήνυμά του ο κ. Πρόεδρος υπογραμμίζει ότι μία τέτοια χειρονομία θα εκτιμηθεί δεόντως από τους φίλους του Ιράκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς και θα καταδείξει την διαφορά μεταξύ του δημοκρατικού παρόντος και του παρελθόντος της χώρας.»
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του Ιράκ, στενός σύμβουλος του Σαντάμ Χουσεΐν, πρόκειται να θανατωθεί διά απαγχονισμού.
Ο Αζίζ καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ για το ρόλο του στην εξουδετέρωση θρησκευτικών κομμάτων.
Συγκεκριμένα κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εκστρατεία κατά μελών του σιιτικού κόμματος Dawa, στο οποίο ανήκει ο νυν πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ-Μαλίκι.
Ο Ταρέκ Αζίζ φέρεται να είναι σοβαρά άρρωστος μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Το 2009 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 ετών για την εκτέλεση 42 Ιρακινών εμπόρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Οι νέοι δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (4/6): Δράση με Σουηδία – Ελλάδα και φιλικά ματς ενόψει Μουντιάλ
- Γιώργος Μαζωνάκης: Απαντά για τα σημάδια στο πρόσωπο του
- Κάποιος να θυμίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ιστορία του Νίξον
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Κηφισίας – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- «Δεν χρειάζεται σχόλιο»: To βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός για το φάουλ του Ναν στο τέλος (vid)
- Βέροια: Κατέρρευσε τμήμα αρχαίου τείχους στην αυλή του – Πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ Αρχαιολογίας και Δήμου
- Φοροαπαλλαγές: Μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών – Κατηγορίες και κόστη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442