Υποχώρηση στις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, μεικτά πρόσημα στη Γουόλ Στριτ
Χαμηλότερα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τετάρτη, με τις μετοχές των εταιρειών μετάλλων και τις περισσότερες τραπεζικές να σημειώνουν υποχώρηση. Εν αναμονή των κινήσεων της Fed η Νέα Υόρκη, υποχώρηση για τους Dow Jones και S&P, άνοδος για τον Nasdaq.
Χαμηλότερα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τετάρτη, με τις μετοχές των εταιρειών μετάλλων και τις περισσότερες τραπεζικές να σημειώνουν υποχώρηση. Εν αναμονή των κινήσεων της Fed κύλησε η συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, όπου υποχώρησε ο Dow Jones και ο S&P ενώ ενισχύθηκε ο Nasdaq.
Στην Ευρώπη, τα φθηνότερα εμπορεύματα οδήγησαν σε υποχώρηση τις εταιρείες μετάλλων BHP Billiton, Anglo American, Rio Tinto, Xstrata, ENRC.
Χαμηλότερα και η πλειονότητα των τραπεζικών μετοχών, με εξαιρέσεις εκείνες των Deutsche Bank και Nordea μετά τα θετικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσαν την Τετάρτη.
Παρόμοιο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, με τις μετοχές ενέργειας και εταιρειών μετάλλων να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση (όπως εκείνες των Chevron και Alcoa).
Ανάμεικτα οι μετοχές των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών (άνοδος για εκείνες των Bank of America, JPMorgan και Morgan Stanley, υποχώρηση για τις Wells Fargo και Citigroup).
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με πτώση 0,7% και ο CAC40 στο Παρίσι έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,96%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε με υποχώρηση 1,07%.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.126,36 μονάδες με πτώση 0,4% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,24%. Με υποχώρηση 0,27% έκλεισε ο S&P500.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442