Έκπληξη από τον Εθνικό Αστέρα που απέκλεισε την Ξάνθη
Η πρώτη ομάδα εκτός Σούπερ Λιγκ που πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, έγινε ο Εθνικός Αστέρας, επικρατώντας της Ξάνθης με 4-2 στα πέναλτι. Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, οι δύο ομάδες, που είχαν από ένα δοκάρι έκαστη, έφτασαν την αναμέτρηση στη διαδικασία των πέναλτι, όπου χάρη σε δύο άστοχες εκτελέσεις των Κιντάνα και Μπούγκα, η ομάδα του Νίκου Παντέλη πήρε την μεγάλη πρόκριση, μετά τους Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολη και Ολυμπιακό Βόλου.
Η πρώτη ομάδα εκτός Σούπερ Λιγκ που πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, έγινε ο Εθνικός Αστέρας, επικρατώντας της Ξάνθης με 4-2 στα πέναλτι.
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, οι δύο ομάδες, που είχαν από ένα δοκάρι έκαστη, έφτασαν την αναμέτρηση στη διαδικασία των πέναλτι, όπου χάρη σε δύο άστοχες εκτελέσεις των Κιντάνα και Μπούγκα, η ομάδα του Νίκου Παντέλη πήρε την μεγάλη πρόκριση, μετά τους Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολη και Ολυμπιακό Βόλου.
Μοιρασμένο το πρώτο μέρος
Χωρίς τη μεγάλη φάση, αλλά και το γκολ κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Αρχικά το κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, η πρώτη καλή φάση όμως ήρθε για το συγκρότημα του Νίκου Παντέλη. Ηταν στο 27′ όταν ο Χωριανόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Βάσι έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να περνάει όμως πάνω από το δοκάρι του Λυμπερόπουλου.
Η απάντηση από τους ακρίτες ήρθε 8 λεπτά αργότερα, όταν η κεφαλιά του Μπούγκα πέρασε άουτ, ενώ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, στο 44′, ο Αντεφέμι εκτέλεσε φάουλ σε απόσταση 7-8 μέτρα από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Γκίτκου και το 0-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.
Ρεσιτάλ… αστοχίας
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ενέτειναν τις προσπάθειες για την επίτευξη κάποιου τέρματος, με το συγκρότημα του Νίκου Παντέλη να φτάνει πιο κοντά στον στόχο στο 74′, όταν ο Βάσι έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τον Εθνικό Αστέρα, στέλνοντας τη μπάλα με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Η απάντηση της Ξάνθης ήταν… χλιαρή, αφού στο 83′ η μπάλα από το σουτ του Έλινγκτον κατέληξε στην αγκαλιά του Γκίτκου, χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τον έμπειρο πορτιέρο.
Οι ακρίτες μάλιστα είχαν την ευκαρία να… κλέψουν τη νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μπούγκα με πλασέ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, στέλνοντας τη μπάλα με πλασέ στο δοκάρι και πηγαίνοντας το παιχνίδι στην παράταση.
Ούτε τότε όμως κάποια από τις δύο ομάδες μπόρεσε να πετύχει το γκολ της… λύτρωσης, με μοναδική ευκαιρία στο 109′ με δύο παίκτες των γηπεδούχων να βγαίνουν στην αντεπίθεση απέναντι σε ισάριθμους παίκτες της Ξάνθης, με τη φάση να σταματάει όμως πάνω στον Κωστούλα.
Το φιλμ του αγώνα…
27′ Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν ο Χωριανόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Βάσι πήρε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Λυμπερόπουλου.
74′ ΔΟΚΑΡΙ: Τεράστια ευκαιρία για για τον Εθνικό Αστέρα με τον Βάσι να χάνει μοναδική ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με σουτ από πλεονεκτική θέση.
90’+2′ ΔΟΚΑΡΙ: «Απάντηση» της Ξάνθης στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, όταν στο 92′ ο Μπούγκα πλάσαρε στο δοκάρι του Γκίτκου.
109′: Ευκαιρία για τον Αστέρα καθώς βγαίνουν στην αντεπίθεση δύο παίκτες των γηπεδούχων απέναντι σε ισάριθμους παίκτες της Ξάνθης, με τη φάση να σταματάει όμως πάνω στον Κωστούλα.
Η σειρά των πέναλτι:
Κιντάνα: Οριζόντιο δοκάρι
Φραντζεσκί: 1-0
Μπούγκα: Απόκρουση Γκίτκος
Κριπηντήρης: 2-0
Έλινγκτον: 2-1
Διαμάντης: 3-1
Αντεφέμι: 3-2
Φατιόν: 4-2
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Φραγκής, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Διαμάντης, Βάσι (98′ Φραντζεσκί), Άντονι, Παυλής (71′ Λουάμο).
Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Λυμπερόπουλος, Κομεσίδης, Στιούαρτ, Κωστούλας, Σταθάκης, Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Μπούγκα, Σουάνης (76′ Κιντάνα), Μπεκαμέγκα (28′ Έλινγκτον), Μαρσελίνιο (62′ Φλίσκας).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League
- Όλα τα γκολ της αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League (vids)
- Πλήρες ροτέισον από τον Μαρτίνεθ, στην ήττα της Βαλένθια από τη Μπασκόνια, πριν τον «τελικό» με Παναθηναϊκό
- Ο «δρόμος» της ΑΕΚ στο Champions League – Πότε είναι οι αγώνες
- Τραυματίστηκε o Καρέτσας και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια (vid)
- Πότε θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος στην ΑΕΚ
- Ο Μαρτίνεθ επιβεβαίωσε ότι είναι ξεπεσμένος ελίτ και ότι ο Λανουά είναι ακατάλληλος αρχιδιαιτητής (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442