Αποσύρει ο Μπερλουσκόνι το νομοσχέδιο που θα του προσέφερε δικαστική ασυλία
Τέλος στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που θα του προσέφερε δικαστική ασυλία έβαλε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας -μέσω της Corriere della Sera- ότι θα ζητήσει από την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να το αποσύρει. O Mπερλουσκόνι δήλωσε «θύμα» της Δικαιοσύνης και ορκίστηκε σε παιδιά και εγγόνια ότι είναι αθώος.
Τέλος στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που θα του προσέφερε δικαστική ασυλία έβαλε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας -μέσω της Corriere della Sera- ότι θα ζητήσει από την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να το αποσύρει.
«Ο συγκεκριμένος νόμος, για να εγκριθεί, απαιτεί έναν πολύπλοκο μηχανισμό και αυτό χρησιμεύει μόνο στο να ενισχυθούν υστερόβουλες πολεμικές», δήλωσε ο Καβαλιέρε.
Η στροφή του Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τους παρατηρητές, οφείλεται, κυρίως, στην τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος έλαβε σαφείς αποστάσεις από την όλη πρωτοβουλία.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων της Γερουσίας, Κάρλο Βιτσίνι, ο Ναπολιτάνο εξέφρασε «βαθιές επιφυλάξεις» σχετικά με τον εν λόγω νόμο, τον οποίο επεξεργάζεται ο υπουργός δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο.
Σε άλλη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Allgemeine Zeitung, ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε: «Δεν ενδιαφέρομαι, πλέον, να συνεχίσω να στηρίζω τον νόμο Αλφάνο, που δεν ήταν και δική μου πρόταση, αλλά του κόμματός μου. Δεν θέλω να πουν ότι κάνω προσωποπαγείς νόμους, νόμους ντροπής.»
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, στην ίδια πάντα συνέντευξη, επανέλαβε ότι «η δικαιοσύνη τον κατατρέχει εδώ και 17 χρόνια»,
Ορκίστηκε δε στα πέντε παιδιά και στα εγγόνια του, ότι δεν ευθύνεται για κανένα από τα αδικήματα που του προσάπτονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
- Τροχαίο με την εμπλοκή λεωφορείου και δύο ΙΧ στον Πειραιά – Δύο τραυματίες
- Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται καλύτερος» (vid)
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442