Η αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕbank στο επίκεντρο της συνάντησης Παπακωνσταντίνου-Πανταλάκη
Το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 325 εκατ. ευρώ, αλλά και γενικότερα το σχέδιο εξυγίανσης της ATEbank, τέθηκαν επί τάπητος την Τετάρτη, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της τράπεζας, Θ.Πανταλάκη. Το Δημόσιο θα συμμετάσχει στην αύξηση κατά το ποσοστό που του αναλογεί, εφόσον η τρόικα δεν προβάλει αντιρρήσεις. Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου η έκθεση των συμβούλων για την αποτίμηση των συμμετοχών του Δημοσίου στις τράπεζες.
Το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 325 εκατ. ευρώ, αλλά και γενικότερα το σχέδιο εξυγίανσης της ATEbank, τέθηκαν επί τάπητος την Τετάρτη, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της τράπεζας, Θ.Πανταλάκη.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Πανταλάκης, με τον υπουργό συζητήθηκαν συμπληρωματικά σχέδια για την εξυγίανση της ΑΤΕ, αλλά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Το τελευταίο, πάντως, πρέπει να τεθεί υπόψη και της τρόικας, τουλάχιστον όσον αφορά στη συμμετοχή (ύψους 250 εκατ. ευρώ) του Δημοσίου στην αύξηση, αν και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
«Συζητήσαμε για την αύξηση και την εξυγίανση της τράπεζας. Στην αύξηση θα συμμετάσχει ούτως ή άλλως το Δημόσιο με βάση τα stress tests. Το θέμα θα συζητηθεί και με την τρόικα», είπε ο κ. Πανταλάκης.
Η ανάγκη εξυγίανσης της Αγροτικής είναι προφανής, πλέον, μετά και τα αποτελέσματα των τελευταίων «τεστ αντοχής» για το τραπεζικό σύστημα. Βάσει του δυσμενούς σεναρίου, η τράπεζα χρειάζεται ενίσχυση 250 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, το αργότερο, αναμένεται και το πόρισμα των διεθνών συμβούλων του Δημοσίου για την αποτίμηση των συμμετοχών του κράτους στο τραπεζικό σύστημα και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει.
Οι εξελίξεις αναμένονται μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, στα μέσα Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το οικονομικό κανάλι SBC, οι σύμβουλοι φέρεται να συνιστούν την αναδιάρθρωση της ΑΤΕ ώστε να ενισχυθεί η κεφαλαιακή της επάρκεια και ο ισολογισμός της.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κ. Πανταλάκης είχε ταχθεί υπέρ της συγχώνευσης με το ΤΤ, την Τράπεζα Αττικής και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σε ό,τι αφορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι σύμβουλοι φέρεται να προτείνουν την πώλησή του μέσω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κύπρος: 52 χρόνια μετά οι μνήμες παλεύουν να μείνουν ζωντανές
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί, 42 τραυματίες σε αεροπορικό βομβαρδισμό της Ρωσίας στη Ζαπορίζια
- Κύπρος: εξακολουθώ να μην ξεχνώ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου» έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- ΟΟΣΑ: Πόσο αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Ανεπούλωτες οι πληγές της κρίσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442