«Όχι» σε μέτρα κατά της Γαλλίας για τους Ρομά λέει η αρμόδια ευρωπαία επίτροπος
Η ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Βίβιαν Ρέντιγκ αναμένεται να προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην κινήσει τη διαδικασία επί παραβάσει κατά της Γαλλίας στο θέμα των απελάσεων βουλγάρων και ρουμάνων Ρομά, θεωρώντας επαρκείς τις εγγυήσεις που κατέθεσε το Παρίσι για την τροποποίηση της γαλλικής νομοθεσίας.
Η ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Βίβιαν Ρέντιγκ αναμένεται να προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην κινήσει τη διαδικασία επί παραβάσει κατά της Γαλλίας στο θέμα των απελάσεων βουλγάρων και ρουμάνων Ρομά, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.
Η κ.Ρέντινγκ θεωρεί «επαρκείς» τις εγγυήσεις που κατέθεσε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας το Παρίσι, ύστερα από αίτημα των Βρυξελλών, για την τροποποίηση της γαλλικής νομοθεσίας, προκειμένου να εναρμονιστεί καλύτερα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ελεύθερης κυκλοφορίας των ευρωπαίων πολιτών, συμπληρώνει η ίδια πηγή.
«Η διαδικασία εκτίμησης της γαλλικής απάντησης ολοκληρώθηκε και η κ.Ρέντινγκ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Επιτροπής», διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την ολομέλεια των 27 ευρωπαίων επιτρόπων, οι οποίοι αναμένεται να συνεδριάσουν στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) και να ανακοινωθεί το απόγευμα της Τρίτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)







































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442