Δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων, ύψους 900 εκατ. ευρώ, στις 19 Οκτωβρίου
Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια, διάρκειας 13 εβδομάδων, στις 19 Οκτωβρίου, με τα οποία στοχεύει να αντλήσει κεφάλαια ύψους 900 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους την Παρασκευή.
Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια, διάρκειας 13 εβδομάδων, στις 19 Οκτωβρίου, με τα οποία στοχεύει να αντλήσει κεφάλαια ύψους 900 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους την Παρασκευή.
Κατά την τελευταία έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων, στις 21 Σεπτεμβρίου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 3,98%.
Οι προσφορές είχαν υπερκαλύψει το ζητούμενο ποσό κατά 6,25 φορές και ο ΟΔΔΗΧ είχε αποδεχθεί συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές 90 εκατ. ευρώ.
Οι ξένοι επενδυτές είχαν απορροφήσει το 72% της έκδοσης,
Εκτιμάται ότι πλέον, έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για επιτόκιο κοντά στο 3,50% μετά τα θετικά μηνύματα από την τελευταία δημοπρασία των 6μηνων εντόκων γραμματίων.
Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 22α Οκτωβρίου.
Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού.
Διάθεση σε ιδιώτες
Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιώτες αποταμιευτές να προμηθευτούν τους τίτλους αυτούς με αφορολόγητη απόδοση υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους και θα αποκτηθούν με τους εξής τρόπους:
1) Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία.
Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής. Η περίοδος εγγραφών είναι από Δευτέρα 18 Οκτωβρίου έως και Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.
2) Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού, δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, για απεριόριστα ποσά, αλλά στην τιμή που θα καθορίζουν οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλακτοκομικά: Αυξήθηκε 11% το διεθνές εμπόριο – Το τυρί παραμένει η «ατμομηχανή» του κλάδου
- Άργος: Πέθανε ο 20χρονος που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί – Προφυλακίστηκαν οι δυο ένστολοι
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442