Με τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Μ.Σαλμά συναντήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος
Συνάντηση με τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Μάριο Σαλμά είχε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Οι κ.κ. Λοβέρδος και ο κ. Σαλμάς συμφώνησαν στην ανάγκη να καθιερωθεί λίστα φαρμάκων, να υπάρξει μηχανογράφηση στα νοσοκομεία και τις προμήθειες, αλλά και συνταγογράφηση με γενόσημα.
Συνάντηση με τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Μάριο Σαλμά είχε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Οι κ.κ. Λοβέρδος και ο κ. Σαλμάς συμφώνησαν στην ανάγκη να καθιερωθεί λίστα φαρμάκων, να υπάρξει μηχανογράφηση στα νοσοκομεία και τις προμήθειες, αλλά και συνταγογράφηση με γενόσημα.
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι υπάρχει μεταπολιτική συνευθύνη, «μπλέξαμε» είπε χαρακτηριστικά «την υγεία και την κάναμε ένα κουβάρι, για το οποίο είμαστε σήμερα υποχρεωμένοι να βρούμε λύση».
Από την πλευρά του, ο κ. Σαλμάς εξήγησε ότι ένα αποτελεσματικό ΕΣΥ είναι χρέος μας, καθώς πρέπει να πάψει να είναι η βόμβα για τα δημοσιονομικά της χώρας.
Είπε επίσης ότι οι προτάσεις είναι σημαντικές και πρέπει να κατατίθενται, αλλά και να γίνονται πράξη, ώστε να μην ξαναδούμε εικόνες που συνηθίσαμε να βλέπουμε τα προηγούμενα χρόνια στα δημόσια νοσοκομεία.
Ανάμεσα στις προτάσεις του κ. Σαλμά προς τον υπουργό Υγείας ήταν και η καθιέρωση ενός νέου μοντέλου χρηματοδότησης του ΕΣΥ με ενσωμάτωση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας.
Από τη συζήτηση προέκυψε ότι τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο κ. Σαλμάς συμφωνούν στο διπλογραφικό λογιστικό σύστημα στην καταγραφή των οικονομικών των νοσοκομείων, αλλά και στην ένταξη των κλάδων υγείας των ταμείων στο ΕΣΥ, ώστε να πάψουν να ελέγχονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
* Την έκδοση ομολόγων ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία θα εξοφληθούν οι προμηθευτές των νοσοκομείων για τα έτη 2007 έως 2009, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνάντηση με τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Μάριο Σαλμά.
Ο κ. Λοβέρδος προέβλεψε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εξοφληθεί όλα τα χρέη προς τους προμηθευτές.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων